Az U16-os fiúk Belgium ellen hangoltak az Eb-re
04
Aug
2019
Az U16-os fiúk Belgium ellen hangoltak az Eb-re
13:30  |  2019. Augusztus. 04.
A magyar U16-os fiú válogatott csütörtökön és pénteken két felkészülési mérkőzést játszott Belgium csapatával.
 
Magyarország - Belgium 45-80 (15-25, 8-22, 12-18, 10-15)
 
Magyarország: Tóth 2, Kiss 8/3, Ivkovic -, Hiezl -, Kovács 17/3. Csere: Bánfi 6, Cserkó 2, Sipos 3, Kazy 3, Pafféri 2, Kertész 2.
 
Rosszul kezdtük a mérkőzést, sok nagyon könnyű helyzetet adtunk az ellenfélnek, gyors támadásokból hamar hátrányba kerültünk. Sajnos a támadójátékban is sok volt a hiba, sorra maradtak ki a dobások. Ellenfelünk mindkét palánk alatt harcosabb volt, így a lepattanó labdák rendre a belga kezekben landoltak. A vége sima vendég győzelem lett.
 
Váradi Attila: "Pontatlanul kezdtük a mérkőzést mind támadásban, mind pedig védekezésben. Ez később is rányomta a bélyegét a játékunkra. Holnap ennél sokkal keményebben kell védekeznünk, és a támadójátékon is javítani kell."
 
 
Magyarország - Belgium 46-53 (8-6, 10-18, 13-7, 15-22)
 
Magyarország: Tóth 5, Kiss 6/6, Ivkovic 4, Hiezl 2, Kovács 12/3. Csere: Cserkó -, Sipos -, Bánfi 7, Kazy 8/6, Pafféri 2, Kertész -.
 
A mérkőzés elejétől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ellenfelünk a meccs nagy részében zónavédekezést alkalmazott. A magyar fiúk az előző napihoz képest védekezésben sokkal jobban megoldották a feladatokat, sokkal több rossz dobásra kényszerítették a belgákat, így több lepattanó megszerzésére nyílt esély, és mivel harcosabbak voltunk, a lepattanócsatát meg is nyertük. A védekezésre mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett, kevés kosár született. Végül csak a végjátékban dőlt el a mérkőzés, sajnos nem a mi javunkra.
 
Váradi Attila: "Gratulálok a csapatnak, az előző napi játékoz képest sokkal keményebben, határozottabban védekeztünk. Támadásban nagyon sokszor jó helyzeteket tudtunk kialakítani, sajnos a befejezések pontatlansága miatt nem mindig tudtunk pontokat szerezni ezekből a helyzetekből. A végjátékban szoros mérkőzésen sikerült győzniük a belgáknak."