U16-os fiú válogatottunk nagyarányú vereséget szenvedett
15
Apr
2022
U16-os fiú válogatottunk nagyarányú vereséget szenvedett
21:15  |  2022. Április. 15.
Az U16-os fiú kosárlabda-válogatott a BC Vardar Szkopje legyőzésével (91–59) indította csütörtökön – a rangos nemzetközi mezőnyt felvonultató – debreceni korosztályos tornát, a Cívis Kupát. (A másik magyar együttes, a házigazda DEAC Kosárlabda Akadémia 67–57-re kikapott a cseh USK Prague ellen az első napon.) - írja az utanpotlassport.hu.
 
Majd péntek délután az Inter Bratislava ellen folytatta szereplését a Faragó Péter vezette utánpótlás-válogatott; a szlovákok az olasz Italian Prep Academy alakulatát verték kezdésként (74–68).
 
A legelején érződött, hogy a szlovákok teljesen más szintet képviselnek az észak-macedónokhoz képest. A harmadik percben már 10–2-re vezetett a Bratislava, és az első negyed derekára még nagyobb lett a különbség (19–3), végül 30–5-el ért véget a nyitó játékrész. A második tíz percben a mieink valamivel jobban tartották magukat, ám az ellenfél ezt az etapot is megnyerte (20–13), így 50–18-as állásnál jöhetett a nagyszünet.
 
A fordulást követően – Pavlík Botond és Kiss-Leizer Gergő kosarai után – rövid ideig úgy tűnt, nem fog tovább nőni a differencia, azonban a harmadik negyed közepétől a szlovákok folytatták ellenállhatatlan játékukat mind a támadó, mind a védő oldalon. A záró szakasz rajtjánál már 44 pontos volt a magyar csapat a hátránya, és tendencia a végjátékban sem maradt abba, így U16-os válogatottunk végül 105–37-re alulmaradt riválisával szemben.
 
Szombaton az olasz Italian Prep Academy gárdája ellen javíthatnak a fiúk.
 
Faragó Péter szövetségi edző: Örülök neki, hogy ilyen erős ellenfél ellen tudtunk játszani, ez volt a kupának az egyik lényege. Végig megtiszteltek azzal, hogy folyamatos nyomás alatt tartottak minket. Ebből nagyon sokat tudunk profitálni a továbbiakban, egyedül a gyámoltalan kezdést sajnálom. A második félidőben voltak már bíztató jelek. Holnap, remélem, egy hasonlóan erős csapat ellen sikerül jobban felvenni a kesztyűt. Az lenne a lényeg, hogy ilyen csapatok ellen folyamatosan javulni tudjunk.
 
A részletes statisztika ITT megtekinthető, míg a teljes mérkőzés az alábbi linken visszanézhető.
 
Legnépszerűbb hírek