Hatodik helyen zárta a Cívis Kupát U16-os válogatottunk
19
Apr
2022
Hatodik helyen zárta a Cívis Kupát U16-os válogatottunk
09:21  |  2022. Április. 19.
Szombaton két mérkőzéssel zárta az idei Cívis-kupát az U16-os fiú kosárlabda-válogatott - írja az utanpotlassport.hu. Faragó Péter csapata – a Vardar Szkopje legyőzése, majd az Inter Bratislava elleni vereség után – az olasz Italian Prep Academy alakulatával találkozott a debreceni korosztályos nemzetközi torna harmadik játéknapján.
 
Ugyan az első negyedben közel tíz ponttal elléptek az olaszok, de a következő két negyedben nem nőtt nagyobbra a különbség, mi több a mieink időnként biztató játékot mutattak, és többször megfelezték a differenciát, ám közelebb kerülni sosem tudtak.
 
A végjátékra abszolút kiélezetté vált a küzdelem, a magyar együttes négy pontra is feljött, de az állást szorosabbá nem sikerült tenni, így végül 76–64-re nyert az Italian Prep Academy. Ezzel a válogatott a harmadik helyen zárta csoportját, és szombat este az ötödik helyért játszhatott a szlovén BC Grosuplje ellen.
 
Faragó Péter szövetségi edző nyilatkozata a találkozó után: "Előszőr is szeretnék tisztázni néhány dolgot, azzal kapcsolatban, hogy itt a Cívis Kupán mindenki U18-as csapat rajtunk kívül. Ezt azért fontos tisztázni, mert több kérdés is érkezett felénk azzal kapcsolatban, hogy miért lett olyan eredmény tegnap, amilyen lett. Úgy érzem, hogy ebben nem volt tisztában mindenki, tehát itt 15 éves gyerekek játszanak 17-18 éves gyerekek ellen. Azt kérem, hogy így mérjük ezeket az elért eredményeket. A mai mérkőzésről annyit tudok mondani, hogy egyszerűen extra volt, amit csináltunk. A tegnapi majdnem 70 pontos vereség után nagyot változott a játék egy olyan csapat ellen, amely csak 8 ponttal kapott ki azoktól, akiktől mi 70-nel. Emelem a kalapomat a srácok előtt, és ha ezen az úton haladunk, akkor az Európa-bajnokságon is jó eredmény vár ránk! De ahhoz ilyen meccsek kellenek, idősebbek ellen, gyorsabbak ellen kell tanulni. Gratulálok, és köszönöm egyrészt a szervezést, másrészt pedig a fiúknak a játékot! Holnap megpróbálunk akárki ellen még egyszer egy győzelmet szállítani."
 
A helyosztón a magyar fiúk kezdtek jobban, az első negyed után 18–16-ra vezettek, azonban ellenfelük a második tíz percre átvette a kezdeményezést, és a nagyszünetre meg is fordította az eredményt (28–32). Bár a fordulást követően tíz ponttal is elhúztak a szlovénok, Kékesi Kolosék nem adták meg magukat, sőt kiegyenlítettek a harmadik etap második felében. Ezután hárompontos Grosuplje-előnnyel rajtolt a végjáték (49–52), amelyre viszont már elfogyott a nemzeti csapatunk, és 76–57-re vereséget szenvedett a torna zárásaként.
 
A kadett fiú válogatott a hatodik helyen fejezte be a Cívis Kupát, közvetlenül megelőzve a viadal másik magyar résztvevőjét, a DEAC Kosárlabda Akadémia junior gárdáját.
 
Faragó Péter nyilatkozata a helyosztót követően: "Köszönöm szépen a srácoknak a hozzáállásukat és a teljesítményüket! A tornán végig 2-3 évvel idősebbek ellen nemcsak, hogy helyt álltak, hanem jó dolgokat is tudtak megvalósítani. Szerintem hasznos volt ez az összetartás a három vereség ellenére is, úgyhogy gratulálok a csapatna!"
 
Az ötödik helyért játszott mérkőzés az alábbi linken visszanézhető.
 
 
A tornát a szlovák Inter Bratislava nyerte, a döntőben az MKK Spartak Suboticát legyőzve.
 
 
 
 
 
Fotó - DEAC Kosárlabda Akadémia
Legnépszerűbb hírek