U16-os B divíziós fiú Eb: Hatalmasat harcoltak a mieink, de kikaptunk Belgiumtól
13
Aug
2022
U16-os B divíziós fiú Eb: Hatalmasat harcoltak a mieink, de kikaptunk Belgiumtól
19:17  |  2022. Augusztus. 13.
Ma délután Belgium volt U16-os fiú válogatottunk ellenfele a korosztályos B divíziós Európa-bajnokság csoportkörének harmadik játéknapján - mi és a belgák is 2-0-val vártuk a mai összecsapást.
 
Giltay egy támadópattanó után kezdte meg a pontgyártást, majd Tallir dobott egy középtávoli tempót. Kékesi Kolos triplával szerezte az első magyar pontokat, majd Keller Bendegúz két büntetőjével vezettünk is (5-4). Emwionkpa két kosara után Gyürk Zsigmond tört be eredményesen, Giltay viszont megint támadópattanó után tudott pontokat szerezni. Makwa faulttal együtt volt eredményes, időt kért Faragó Péter a felvonás felénél (7-12) - már 4 csapatfaultnál jártunk 4 perc után, de szerencsére a belgák pocsékul büntetőztek (2/8 a félidőben). Pavlik Botond szép passzát Buglyó Barna váltotta pontokra, de Hodge és Tallir 1+2-es akciót csináltak két büntetőből. A negyed második felében nem sok pont esett - Kekenbosch duplája be is állította a felvonás végeredményét a 9. perc elején, 8 ponttal vezetett Belgium 10 perc játékot követően (9-17).
 
A második játékrész sem indult jól a mieink számára, Hodge két duplája után, a 13. perc közepén időt is kellett kérnie Faragó Péternek (9-21). Kékesi hármasára Emwionkpa és Tallir feleltek, ezzel a 15. perc elején kialakult a legnagyobb különbség, 13 pont (12-25). Kiss-Leizer Gergő és Kekenbosch, valamint Kékesi és Boone váltottak kosarakat, a mieink viszont kezdtek beindulni támadásban, és ez teljesen megváltoztatta a játék képét a félidő végére (16-29). Kiss-Leizer és Kékesi még egy-egy duplát szereztek gyorsan, majd némi kosárcsend után Kiss-Leizer és Lukácsi Gábor voltak eredményesek, időt kért Belgium a 18. perc közepén (24-29). Buglyó gyönyörű, fordulásos tempója után egy belga büntető, majd Emwionkpa betörése következett. Az utolsó szó azonban Buglyó révén a mieinké volt, így mindössze 4 pont volt a lemaradásunk a nagyszünetben (28-32).
 
A fordulás után potyogtak a kosarak: Pavlik mindössze két másodperc után már két büntetőt dobott, majd Makwa nehéz ziccerét és Tallir egypontosait követően Kékesi szerzett labdát és könnyű kosarat. Hodge háromból csak egy büntetőt értékesített, de Kékesi saroktriplájára válaszolni tudott a belga (ez volt ellenfelünk első hármasa), majd némi kapkodás vette kezdetét a pályán mindkét oldalon (35-40). Lukácsi a negyed felénél egy triplával törte meg a rossz periódust, majd Emwiopnkpa beizmozott ziccere után Buglyó gyorsan indult és válaszolt (40-42). Laar Leonhard révén a 27. perc elején megvolt az egál, majd egy fault után két technikait is kaptunk - Tallir egy, Emwionkpa két büntetőt szórt be, majd utóbbi labdát és ziccert is szerzett (42-47). Elouna szerzett labda-ziccer-plusz büntető kombója után időt kértünk, és Gyürk közeli kosara zárta le a játékrészt, 5 pont volt a különbség 10 perccel a vége előtt (44-49).
 
Kekenbosch hármasával, majd Emwionkpa gyorsindításos kosarával indult a negyedik negyed - újra időt kért Faragó Péter, mivel megint 10 pontra nőtt a hátrányunk (44-54). Kiss-Leizer gyorsan be is talált, majd Hodge alley-oopja után megint ő szerzett pontot, ezúttal büntetőből. Mészáros Ágoston 2+1-es akciót csinált, majd Makwa vitte a gyűrűnkig a labdát, de Buglyó hármasával és nagyszerű bemozgásával Pavlik nagy passza után már újra csak 3 pont volt a távolság a 34. percben, időt kért ellenfelünk (55-58). Egy sportszerűtlenből két Giltay-büntetőt kaptunk, de Lukácsi válaszolt a vonalról. Makwa két ziccert szórt, közben Buglyó újabb hármassal jelentkezett, viszont két belga büntetőből összesen három pontot kaptunk Makwától és Hodge-tól (60-67). Mészáros büntetője után Buglyó passzolta meg Kiss-Leizert a palánk alatt, majd Mészáros újabb két egypontosával megint csak 2 volt közte kerek három perccel a vége előtt (65-67). Kekenbosch, Kékesi és Hodge is triplát dobtak egymás után, majd Makwa vitte megint végig a betörést, időt kellett kérnünk a 39. perc közepén (68-75). Pavlik szerzett labda utáni ziccerével még közelebb jöttünk, de Hodge két büntetőjével eldőlt a találkozó. Emwionkpa 2+1-gyel, Kiss-Leizer ziccerrel, Makwa egy büntetővel, Kékesi pedig triplával jelentkezett az utolsó percben - végül nagy küzdelemben 6 ponttal kikaptunk a belgáktól (75-81).
 
Holnap szünnap, hétfőn 17:15-től Észtország ellen lépünk pályára.
 
 
Magyarország - Belgium 75-81 (9-17, 19-15, 16-17, 31-32)
 
U16-os B divíziós fiú Európa-bajnokság
Bulgária, Szófia, Triaditza Hall
V.: Sahin, Roxo Perdigao, Maxhuni (Kicovic)
 
Magyarország: Gyürk 4, Kékesi 21/15, Mészáros 7, Keller 2, Laar 2. Csere: Buglyó 16/6, Pavlik 4, Angyal -, Fonyó -, Kiss-Leizer 12, Lukácsi 7/3, Szita -.
 
Belgium: Makwa 15, Hodge 17/6, Tallir 10, Emwionkpa 19, Giltay 6. Csere: Abramovitch -, Boone 2, Efono -, Elouna 2, Fogang -, Kekenbosch 10/6, Mutuale -.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball
Legnépszerűbb hírek