Faragó Péter: Ismét karaktert mutatott a társaság, mint mindig
14
Aug
2023
Faragó Péter: Ismét karaktert mutatott a társaság, mint mindig
13:11  |  2023. Augusztus. 14.
U16-os fiú válogatottunk Észtország legyőzésével az 5. helyen zárta a korosztályos B divíziós Európa-bajnokságot. A csapat szövetségi edzője, Faragó Péter értékelte az egyenes kieséses szakasz meccseit:
 
"Az egyenes kieséses szakaszban Románia ellen léptünk pályára. Nagyon nagy hangulat uralkodott a Pitesti Arénában. Szép számmal érkeztek magyar szurkolók is. Egyáltalán nem kezdtük megilletődötten a meccset, sőt, ahogy megbeszéltük, mi voltunk a kezdeményezőbbek. Rendkívül magas színvonalú meccsen a játékvezetők már az elejétől megmutatták, hogyan segítsék a hazaiakat úgy, hogy csak szakavatott szem vagy az se vegye észre. Szerencsére mi a játékkal törődtűnk legfőképpen, így a félidő legfontosabb pillanata az volt, amikor a második negyedben védekezést váltottunk, és visszakapaszkodtunk a mérkőzésbe. A meccs nagyon magas színvonalon folytatódott, és a negyedik negyedben vezettünk már 6 ponttal is, amikor nem sikerült beütni nekik a koporsószöget, így visszakapaszkodtak egy bravúros triplával, és náluk volt a momentum. A rendes játékidő végén még hősiesen egyenlítettünk, de a hosszabbításban kevés jó döntést tudtunk hozni, ami majd a rutinnal érkezik a gyerekeknek. 
 
Ezután az 5-8. helyért folytatott csatában Csehországgal találkoztunk, ahol a tegnapi, minket jelentősen megviselő meccsből kellett felállni és játszani. Ez nagyon jól sikerült, mondhatnám, ismét karaktert mutatott a társaság, mint mindig. Komoly teljesítmény volt ez is a tegnapi után. Az elejétől kezdve váltottunk védekezésben, és a jó 1-1 védekezésnek köszönhetően az ellenfelünk teljesen szétesett. A mérkőzésen mindenkinek sikerült lehetőséget adni, ami értékesnek bizonyult másnapra.
 
Ismét Észtország jött szembe velünk, ezúttal az 5. helyért. Még egyszer fel kellett pörögni. Jó ritmusban kezdtük a meccset, de ahogy ebben a korosztályban lenni szokott, azért akadtak hullámzások. Az első negyedbeli vezetésünk után az észtek dobálni kezdték magukat, és távolról is betaláltak, szépen járatták a labdát. A harmadik negyedben ismét szétszedtük őket védekezésben, és rendkívül ötletes, gyors támadásokat vezettünk. A negyedik negyedben sikerült kialakítanunk egy nagy előnyt, amit aztán leadtunk a kapkodás és kis figyelmetlenségek miatt. Dehogy kapunk ma ki, gondoltuk, és kis izgalom után azért nem volt kérdés, ki nyer."
Legnépszerűbb hírek