Ezüstérmes lett U16-os lány válogatottunk az EYOF-on
27
Jul
2019
Ezüstérmes lett U16-os lány válogatottunk az EYOF-on
13:00  |  2019. Július. 27.
A magyar U16-os lány válogatott ma, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál döntőjében Franciaországgal találkozott - a mieink az oroszokat, a franciák pedig a cseheket verték tegnap az elődöntőben.
 
A rendkívül hullámzó meccs első negyede egyértelműen ellenfelünké volt, amely a pontszegény első öt perc után 8 ponttal meglépett (14-22). A második felvonásban megint kevesebb pont született, de két egységgel közelebb férkőztünk (27-33), hogy aztán a harmadik játékrészben lelépjük a franciákat egy 25-11-es etappal. Igor Skocovski együttesének előnye 8 pont volt a záró 10 perc előtt (52-44), amely azonban Franciaországnak sikerült jobban. A játékrész felénél egál volt az állás (55-55), a végjátékot pedig a lendületben lévő franciák nyerték (59-64), így a mieink ezüstérmet szereztek a bakui EYOF-on.
 
Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál
Döntő
Baku, Azerbajdzsán
 
Magyarország - Franciaország 59-64 (14-22, 13-11, 25-11, 7-20)
 
Magyarország: Renczes 6, Miklós 7/6, Ferenczi 2, Telegdy 12, Habling 5/3. Csere: Sitku 5, Balogh 5, Pfeiffer 7, Kuncz 5, Dúl 5/3.
 
A franciák legjobb dobói: Roumy 19/9, Hirsch 16, Preneau 12/6.
 
 
Igor Skocovski szövetségi kapitány értékelése:

Először is szeretnék gratulálni a csapatnak, nagyon büszke vagyok arra, ahogyan játszottunk, és az ezüst nekünk arany színben csillog. Bár a meccs előtt tudtuk, hogy Krasovec Lili és Rakita Lili nem tud segíteni a csapatnak, az erő és az akarat nem hiányzott, mert előttünk volt a cél, amiért meg akartunk küzdeni.

Nem volt könnyű a pályán láthatóan fizikálisabb, erősebb francia együttes ellen, de a lányok minden labdáért harcoltak, így egész meccsen jó ritmusban játszottunk. Az első félidő után 6 pontos lemaradásunk volt. A harmadik negyedben remek játékkal, jó védekezéssel és nagyszerű támadójátékkal 14 pontot vertünk a franciákra. Ez azonban nagy erőfeszítésünkbe került, elfogytak a tartalékaink, így az ellenfél visszajött a mérkőzésbe, amelyet sajnos végül meg is nyert.

Igazából nem kell szomorúnak lenni, mert sokat tanultunk és fejlődtünk az utóbbi három hétben, egy ilyen torna után elégedett tudok lenni mindenkivel. Remek kis csapatunk van, és bízom benne, hogy a következő felkészülési szakasz után még jobbak leszünk az Európa-bajnokságra. Köszönjük mindenkinek, aki szurkolt és velünk volt. HAJRÁ MAGYAROK!

 
 
Fotó - MOB/Szalmás Péter