Összetartáson vett részt U16-os lány válogatottunk
08
Nov
2023
Összetartáson vett részt U16-os lány válogatottunk
11:23  |  2023. November. 08.
November elején Székesfehérváron, az MKOSZ Edzőközpontjában, 18 fős kerettel összetartáson vett részt az U16-os lány válogatott - írja a wbasket.hu.
 
Nemzeti csapatuknál új szakmai stáb állt fel. A munka irányítását Czirják Szilvia, a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai vezetője vette át.
 
„A felkérésnek nagyon örültem és óriási kihívásnak tekintem. Szakmai pályafutásomban teljesen új szerepkör. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy nemzeti válogatottat vezethetek és minden tudásommal igyekezni fogok, hogy a legjobbat hozzuk ki a csapatból.” – hangsúlyozta lapunknak a szakvezető.
 
Az első edzőtáborba 18 játékos kapott meghívást.
 
„A keret összeállításakor konzultáltam Eördögh Edittel, aki korábban dolgozott a 2008-asokkal, illetve Stoics Judittal, aki pedig a 2009-eseket edzette. Kértem, hogy a tapasztalataikat megosztva tegyenek javaslatokat a játékosokra. A leterheltségből adódóan vannak sajnálatos sérülések és természetesen ebben a korban a teljesítmények változóak, bármikor jelenhetnek meg újak a parketten. A bajnokság kezdete óta folyamatosan figyeltem az U16-os és az U18-as bajnokság mérkőzéseit. A kiszemeltekről a klubedzők véleményét is kikértem, így bő háromhetes komplex folyamat előzte meg a 18 fős keret kialakítását.” – húzta alá a szövetségi vezetőedző, aki az edzőtáborban zajló munkába is betekintést engedett.
 
„Négy nap alatt hat edzésünk volt. Ezt igyekeztünk alaposan megtervezni. Ehhez segítségül kaptunk egy egységes irányelvet a szövetségtől, melyben egyértelműen kinyilvánították, hogy milyen stílust várnak a női válogatottaktól. Ezekből választottunk elemeket és kezdtük el iskolázni, gyakoroltatni a táborban.” – kezdte Czirják Szilvia, majd hozzátette:
 
„Nagyon jó szerkezetű keretünk van. Rendelkezésre állnak magas játékosok is, megvan az egyensúly a külső és a belső sor között, így tudunk váltogatni és egy ideális csapatot összerakni. Modern kosárlabdát várnak el tőlünk. Sokféle stílusjeggyel érkeztek be a játékosok, így ennek összecsiszolása komoly és időigényes feladat lesz. Azt viszont mindenképpen ki kell emelni, hogy amit kértem a lányoktól, azt ügyesen megcsinálták és törekedtek arra, hogy a lehető legjobb edzésmunkát végezzék, pozitívan zártuk az összetartást. Emberi oldalon semmi panaszunk nem lehet, jól nevelt, fegyelmezett lányok érkeztek a táborba, de remélem, hogy egy kis csibészséget is tudnak majd csempészni a játékba a kritikus helyzetekben. Erre az első válaszokat már nagyon hamar, péntektől a soproni Bajnokok Tornáján versenyhelyzetben is meg fogjuk kapni.” – összegzett Czirják Szilvia.
 
Az U16-os válogatott kerete a novemberi összetartáson:
 
Babay-Bognár Kinga
Babovic Anja
Biczó Panna
Csaplár-Nagy Lara
Dinnyés Petra Bianka
Gréts Zoé
Josepovits Kinga
Kárpáthegyi Léda Anna
Kecsmárik Olívia Anna
Kovács Viktória Noémi
Nyári Döníz Csenge
Ocsenás Móna Petra
Puskás Lili Anna
Rigó Dorina
Szlávik Bianka
Tatai Fanni
Varga Boglárka
Zakor Izabella
Legnépszerűbb hírek