Ma délben rajtol a debreceni U17-es női világbajnokság
09
Jul
2022
Ma délben rajtol a debreceni U17-es női világbajnokság
09:41  |  2022. Július. 09.
Ma délben megkezdődik Debrecenben az U17-es női világbajnokság, így hazánkban mától két utánpótlás kosárlabda világesemény is zajlik - mint ismert, Sopronban tegnap elindult az U20-as női Európa-bajnokság.
 
A magyar válogatott öt edzőmérkőzést játszott a tornát megelőzően. Szlovéniától előbb 18 (58-76), majd 16 pontos (81-65) vereséget szenvedett csapatunk, ahogy az U20-asok is nagyarányú sikert arattak a vb-re készülő gárda ellen. Új-Zéland és Egyiptom ellen zárta a felkészülést Völgyi Péter együttese, ezeket a találkozókat pedig magabiztosan nyerte.
 
A mieink az A csoportban Mexikóval, Belgiummal és Japánnal vannak egy négyesben. Ma este 17:30-tól egyetlen európai csoportellenfelünkkel találkozunk, holnap 17:30-tól a teljesen más stílusú ázsiai gárdával mérjük össze tudásunkat, majd egy szünnap után, kedden 17:30-kor közép-amerikai riválisunkkal kell megmérkőznünk.
 
Az Eb-hez hasonlóan itt is továbbjut a csoport összes tagja a nyolcaddöntőbe - erre a körre szerdán kerül sor. Csütörtökön jön a második szünnap, majd pénteken a negyeddöntők, szombaton az elődöntők, vasárnap pedig a döntő.
 
A Wbasket Völgyi Péter szövetségi edzővel beszélt egy hosszabb interjúban a rajt előtt, amelyben szóba került a felkészülés, volt szó az ellenfelekről, illetve természetesen a csapatról is.
 
 
A magyar válogatott csoportmérkőzései
 
2022. július 9., szombat
17:30   Magyarország – Belgium
 
2022. július 10., vasárnap
17:30   Japán – Magyarország
 
2022. július 12., kedd
17:30   Mexikó – Magyarország
 
 
A magyar válogatott kerete
 
Aho Tyra
Albert Szidónia
Bajzáth Lili
Dobó Lilla
Gábor Lili
Jánosi Virág
Kádár Orsolya
Kastl Dóra
Őrsi Kata
Papp Lilla
Strausz Edina
Toman Petra
 
 
A ma esti, Belgium elleni találkozó az alábbi streamen élőben nézhető:
 

 

Élő statisztika a mérkőzéshez:
 
 
 
 
 
Fotó - fiba.basketball
Legnépszerűbb hírek