U18-as fiú válogatott: Eb után cél a világbajnokság
27
Jun
2022
U18-as fiú válogatott: Eb után cél a világbajnokság
21:20  |  2022. Június. 27.

Megkezdte felkészülését a romániai B-divíziós Európa-bajnokságra az U18-as fiú válogatott. Váradi Kornél szövetségi edző 18 fős kerettel kezdte meg a munkát.

- Azt gondolom, minden feltétel adott a minőségi munkához – mondta a Hunbasket.hu-nak Váradi Kornél. – Az első héten a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központban dolgozhattunk a Rátgéber Akadémián. A profi körülmények közül profi körülmények között folytathatjuk, nagy megtiszteltetés a srácoknak, hogy Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány meghívására Kecskeméten készülhetünk együtt a felnőtt férfi válogatottal.

Az U18-as fiúk a kecskeméti edzőtábor után Horvátországban vívnak felkészülési mérkőzéseket, majd az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjába utaznak. Váradi Kornél tanítványai Ploiestiben, Romániában játszanak majd a kontinensviadalon, de a távlati cél a jövő évi hazai rendezésű világbajnokság, melyen először szerepelhet a magyar válogatott.

- A célunk továbbra is az, hogy közelebb kerüljünk a nemzetközi elithez, és versenyképes csapatot alakítsunk ki a hazai világbajnokságra. Ezért is játszunk Szlovéniával, Montenegróval és Belgiummal is a felkészülésünk során – tette hozzá Váradi Kornél.

 

 

Az U18-as válogatott kerete:

Meszlényi Róbert (NKA Pécs)
Csendes Péter (Soproni SI KA)
Halmai Dániel (Kaposvári SI)
Csátaljay Péter (Soproni SI KA)
Hőgye Patrik (PVSK NKA)
Merkl Barna (NKA Pécs)
Cseh Botond (Vasas Akadémia)
Reizinger Máté (Dombóvári KE)
Hajdú Péter (Budapesti Honvéd SE)
Várszegi Ádám (Vasas Akadémia)
Vincze Roland (Szolnoki KA)
Pleesz Ádám (Vasas Akadémia)
Dócs Benedek (Óbudai Kaszások)
Csuti Kornél (Zalakerámia ZTE KK)
Schmera Gergely (NKA Pécs)
Tóth Patrik (Kecskeméti KA)
Antalics Dániel (Kaposvári SI)
Kelemen Benjamin (NKA Pécs)
Legnépszerűbb hírek