U18-as B divíziós fiú Eb: Szoros meccsen kaptunk ki Szlovákiától
23
Jul
2023
U18-as B divíziós fiú Eb: Szoros meccsen kaptunk ki Szlovákiától
21:03  |  2023. Július. 23.
U18-as fiú válogatottunk ma este Szlovákia ellen lépett pályára a korosztályos, B divíziós Európa-bajnokságon - mindkét gárda 1-1-gyel várta az összecsapást.
 
Antalics Dániel oldotta meg gyönyörűen a centermunkát a találkozó legelején, amire Hudec egy triplával felelt. Antalics büntetővel egyenlített, majd Simko dobott egy középtávolit és egy triplát, a 3. perc végén 5 pont volt a szlovákok előnye (3-8). Major Bulcsú vitte végig a labdát egy könnyű ziccerig, Antalics két büntetője után pedig Karda Dominik szerzett labdát és gyorsindításból két pontot, a negyed felénél már vezettünk (9-8). Karda újabb ziccere után Kovacik egy büntetőt szórt be, a 7. perc végén időt kért Szarvas Gábor (11-9). Ondrus egy duplával egyenlített, majd a negyed végén beindult a pontgyártás: Szalay Domonkos triplát értékesített 45 fokból, Durecko szépen oldotta meg a palánk alatt, Bor Gábor zsákolt, Ondrus viszont egy hármassal megint kiegyenlített a felvonás végén (16-16).
 
A második játékrész borzasztóan pontszegényen indult: a negyed első felében csak Hudec dobott egy triplát, Antalics egy szép belépés után egy ziccert, majd a felvonás feléhez érkezve Matusek egy 2+1-et (18-22). Antalics hatalmasat harcolt a palánk alatt, újabb két büntetőjével már 9 pontnál járt, időt kértünk a 16. perc felénél (20-22). A 18. perc elején Major lépett közelebb, majd csinált egy dobócselt, és előre dőlve szerzett duplát. Hudec két büntetővel azonnal válaszolt, de Bor is eredményes tört gyűrűre, a félidő vége előtt 2 perccel Szlovákia kért időt (24-24). Hudec azonnal bevágta az alapvonali bedobás után a saroktriplát, majd szerzett labda után a ziccert is fel tudta tenni Antalics mellett. Ondrusnak hármas közben ütöttünk oda, kétszer volt eredményes a vonalról, 7 ponttal ugrottak meg a szlovákok pillanatok alatt (24-31). Szlovákia időt kért az utolsó 16.9 másodperc előtt, de Maly egy büntetője után nem született több kosár, 6 pont volt a lemaradásunk a nagyszünetben (25-31).
 
Antalics, Durecko és Karda ziccereivel kezdődött a második félidő, utóbbi a dudaszóra egy triplát is behintett. A túloldalon Telicak csinált egy 2+1-et Hudec passzából, potyogtak a kosarak a 22. perc végéig (32-36). Hudec használta jól a testi erejét egy betörésnél, majd Szalaynak ütöttek oda tripladobásnál, mindhárom egypontos a helyére került a 24. perc elején (35-38). Bor egy büntetőjére Ondrus hárommal felelt, így jutottunk el a felvonás feléhez (36-41). Maly pörgetett fel egy ziccert két pontért, Telicak viszont két büntetővel felelt egy sportszerűtlen után. Antalics fizikalitása hozott újabb két pontot, Simko egy hármassal felelt, Telicaknak pedig megköszönhettük, hogy az 1-0-s ziccert is kihagyta, miközben közeledtünk a 30. perchez (40-46). Kovacik 45 fokból szórt triplát, majd Bor egy büntetője után még a támadópattanót is leszedtük, amiből Angyal Medárd csinált egy 2+1-es akciót, Szita Márton pedig a dudaszóra dobott egy palánkos triplát, 2 pontra közelítettük ellenfelünket (47-49).
 
Négy percig nem esett pont a negyedik negyedben, a 33. perc közepén időt is kértünk. Angyal támadópattanó után volt nagyon erőszakos, ki is egyenlített a 35. perc elején, de Ondrus egy pontos középtávolival azonnal visszaszerezte a vezetést északi szomszédunknak. A negyed felét elhagyva Karda vitt be egy ziccert, amivel megint egyenlő volt az állás, és a szlovákok egy kicsit kezdtek fáradni - 8 fős rotációval játszották végig a találkozót. Hudec ettől függetlenül sokadjára használta jól egy betörésnél a testi erejét, 3:02-vel a vége előtt pedig időt kért a szlovákok szövetségi edzője, Danilo Rakocevic (51-53). Maly futott be szépen üresen, goaltendinggel tudták csak megakadályozni a kosarát, Simko viszont számunkra nagyon rosszkor, a támadóidő lejárta előtt dobott hármast. Maly azonnal felelt közelről, az utolsó előtti perc végén pedig Bor büntetőjével megint egál volt az állás (56-56). Simko újra villant, emberről is beszórta a triplát 49.3-mal a vége előtt, időt kértünk. Bor betörése után Angyal nagyon gyorsan ziccert dobott, Szlovákia időkérése következett (58-59). A szlovákok kihagyták a triplát, de visszaszedték a támadót, Antalics faultjára pedig sportszerűtlen hibát ítéltek - ezzel ki is pontozódott. Simko mindkét büntetőt kihagyta, Hudec viszont nem hibázott, időt kértünk 13.2 másodperccel a vége előtt (58-61). Az oldalvonali bedobást megszerezték a szlovákok, Ondrus két büntetője pedig lezárta a meccs érdemi részét. Maly még gyorsan végigvitt egy ziccert, Hudec viszont 3.4 másodperccel a vége előtt még egy büntetőt bedobott, így 4 ponttal győzött Szlovákia (60-64).
 
Szarvas Gábor szövetségi edző: Kőkemény, férfias küzdelem zajlott a pályán. Védekezésben minden a terv szerint zajlott. Dobásbiztonságban és higgadtságban kell előre lépnünk, ahhoz, hogy sikeresek lehessünk az ilyen alacsony pontszámú meccseken.
 
 
Magyarország - Szlovákia 60-64 (16-16, 9-15, 22-18, 13-15)
 
U18-as B divíziós fiú Európa-bajnokság
Portugália, Matosinhos, Pavilhao Municipal de Guiföes
Csoportkör, B csoport, 3. forduló
 
Magyarország: Maly 9, Szita 3/3, Major 4, Radó -, Antalics 13. Csere: Bor 7, Laczházi -, Szalay 6/3, Angyal 7, Karda 11/3, Kégel -.
 
Szlovákia: Kovacik 4/3, Hudec 20/9, Durecko 4, Simko 14/12, Matusek 3. Csere: Ondrus 14/3, Pospisil -, Telicak 5.
 
 
 
 
Fotó - fiba.basketball
Legnépszerűbb hírek