Pethő Ákos értékelt a Cívis Kupa megnyerése után
07
Nov
2023
Pethő Ákos értékelt a Cívis Kupa megnyerése után
12:00  |  2023. November. 07.
Mint arról a tegnapi napon beszámoltunk, mindhárom meccsét megnyerte, így tornagyőztesként zárt az U18-as fiú kosárlabda-válogatott a debreceni Cívis Kupa rangos nemzetközi mezőnyében. Pethő Ákos szövetségi edző elégedetten értékelt az utanpotlassport.hu-nak.
 
„Az mindenképpen pozitív, hogy mindhárom meccsét megnyerte a csapat, de ezúttal nem az eredmény volt a legfontosabb, hanem az, hogy erős ellenfelekkel szemben felmérhettük a játékosok képességeit – kezdte értékelését az Utánpótlássportnak Pethő Ákos szövetségi edző, aki októberben vette át az U18-as válogatott irányítását, és Debrecenben az első meccseit vívta a csapat élén. – Csapatszinten még sok mindenben javulnunk kell, de ez természetes, hiszen eddig nagyon kevés időt töltöttünk együtt; összességében hasznos tornán vagyunk túl. Főleg a két olasz csapat elleni mérkőzés remek erőfelmérő volt, mindkét együttes olyan minőségi játékosokat vonultatott fel, akikkel nem találkoznak minden héten a fiúk.
 
Ami mindenképpen bizakodásra ad okot, az a védekezésünk. Egy-egy rövidebb periódust leszámítva kifejezetten jól működött, az engedett pontok is ezt tükrözik. Továbbá kiemelendő, hogy a lepattanócsatában a nálunk fizikailag erősebb ellenfelekkel is felvettük a versenyt. Támadásban viszont még messze vagyunk attól a szinttől, amit szeretnénk elérni. Ez alapvetően érthető, az út elején járunk még az építkezésnek, hiányzik még az összeszokottság, a gördülékeny játékkapcsolatok kialakulásához is időre van szükség. A nyáron még az U16-os Eb-n szereplő 2007-esek, vagyis az elsőévesek között érezhetően megvolt az összhang, viszont amikor a 2006-osokkal vegyítve állt fel a csapat, kicsit akadozott a gépezet. Mindent egybevéve, támadásban elmaradtunk attól a ritmustól, a gyors játéktól, amit reméltem, de védekezésben pedig többet kaptam annál, mint amire előzetesen számítottam."
 
A válogatott legközelebb december végén vonul edzőtáborba Székesfehérváron.
 
 
 
 
Forrás - utanpotlassport.hu
Legnépszerűbb hírek