Völgyi Péter: az aranyért mindenre képesek vagyunk!
13
Jul
2019
Völgyi Péter: az aranyért mindenre képesek vagyunk!
23:47  |  2019. Július. 13.

Mi tagadás, előzetesen azért inkább a magyar U18-as lány válogatott sikere ellen szólt a papírforma. A mezőny fizikálisan legerősebb csapata, az elsőszámú esélyes franciák vártak a mieinkre. De lányaink fantasztikusan játszottak, s végig vezetve legyőzték a franciákat. Völgyi Péter a csapat taktikai fegyelmét emelte ki a nagyszerű siker után.

- Végig vezetve nyerni a franciák ellen, igazán remek teljesítmény. Mi volt a kulcs?

- Valóban, az elejétől a lefújásig kézben tartottuk a mérkőzést, minden taktikai húzásra jól tudtunk reagálni, s ennek köszönhetően 40 percen keresztül a mi akaratunk érvényesült.

- Látványosan nem tudott mit kezdeni a védelmünkkel időnként az ellenfél.

- Nagyon fontos volt, hogy meg tudtuk fékezni a franciák gyorsindításait, a rendezetlen védelem elleni játékát, ez ugyanis az egyik legfőbb erősségük. Tulajdonképpen csak egy rövid időszakban torpantunk meg a zóna ellen, de ott is gyorsan rendeztük a sorokat.

- Holnap jön a legfontosabb meccs, az aranycsata. Mire számít?

-  Nagyon sokat kivett a lányokból ez a mai meccs, ami az ellenfelet ismerve egyáltalán nem is csoda. Ugyanakkor van egy hatalmas motiváció, ami úgy gondolom, átlendít bennünket ezen. Az aranyérem önmagában is egy hatalmas kihívás, de nekünk törlesztenivalónk is van az olaszokkal, mert a felkészülés során kikaptunk tőlük. Nekik fogunk menni holnap, az aranyért mindenre képesek vagyunk!

Legnépszerűbb hírek