U19-es férfi vb: Kikaptunk Madagaszkártól, holnap a 15. helyért játszunk Libanon ellen
01
Jul
2023
U19-es férfi vb: Kikaptunk Madagaszkártól, holnap a 15. helyért játszunk Libanon ellen
19:07  |  2023. Július. 01.
Ma délután 17 órától Madagaszkár ellen lépett pályára U19-es férfi válogatottunk a debreceni korosztályos világbajnokságon.
 
Érdekes "párbajokkal" kezdődött a találkozó: Hajdu Péter 5 pontjára Randimbiarivelo felelt két duplával, M'Madi pedig egy büntetővel, majd Csuti Kornél jött a mieinktől 4 ponttal, ezt pedig Andriatsarafara "annulálta", döntetlen volt az állás a 4. perc elején (9-9). A felvonás felénél Rakotonanahary büntetőjével vezetett a meccsen először Madagaszkár. M'Madi ziccere után Schmera Gergely szerzett labdát, Cseh Botond pedig egy zsákolással fejezte be akciónkat, M'Madi két büntetőjére pedig Schmera válaszolt kétszer a vonalról a 7. perc legvégén (14-13). Heritiana triplája után időt kért Váradi Kornél, de Ságodi Róbert büntetője után Heritiana egy szép középtávolit is a helyére tett (19-14). Csátaljay Péter, majd Csuti sem hibáztak a vonalról, Rakotonanahary duplája után Csendes Péter egyszer volt eredményes büntetőből (21-19). Heritiana ziccere és Mirando két büntetője után 6 pont volt a hátrányunk, de Csuti szépen fejezte be utolsó akciónkat - 25-21-re vezettek az afrikaiak 10 perc játék után.
 
A második játékrészt nagyszerűen kezdtük, főleg Csendes Péter révén, akiről leléptek a triplavonalon, ő büntetett, egy középtávolit is a helyére rakott, majd a 12. perc vége felé a sarokból is eredményes volt egy hármassal, egyedül vezetett egy 8-0-s rohamot (25-29). Kiválóan védekeztünk, a madagaszkári játékosoknak sokszor csak az egy-egyek maradtak megoldásnak, ezekből pedig nem tudtak eredményesek lenni. Cseh ziccere után Randimbiarivelo egyszer volt eredményes a vonalról, Hajdu duplájára pedig M'Madi felelt két büntetővel. Cseh újabb ziccert értékesített, Randimbiarivelo egy hármassal próbálta látótávolságon belül tartani övéit a negyed feléhez közeledve (31-35). Schmera percei következtek, kétszer egymás után gyönyörűen oldotta meg a palánk alatti helyzetet, Ságodi pedig faulttal együtt szerzett kosarat - a büntetőt kihagyta, de utána a triplát nem, 11 ponttal léptünk meg a 18. perc kezdetére (33-44). Andriatsarafara hármasára is Ságodi felelt egy büntető formájában, Heritiana nem hibázott a vonalról, a félidő legvégén pedig Csuti tette vissza még a levegőben a támadópattanót, ezzel 9 pont volt az előnyünk a nagyszünetben (38-47).
 
A fordulás után sajnos megint hatalmasat változott a játék összképe, ezúttal nem a mi javunkra. Andriatsarafara egy 2+1-gyel kezdte a felvonást, majd Randimbiarivelo jelentkezett egy ziccerrel. Csuti ugyan szépen tette be a gyűrűbe Csátaljay passzát, M'Madi ziccerével azonban megint csak 4 volt közte a 23. perc végén (45-49). Sokat hibáztak a csapatok, de Rabibisoa tempója után időt kért Váradi Kornél a 25. perc kezdetén (47-49). Schmera büntetője után Rabibisoa szerzett labdát, majd zsákolt is egyet, a 27. perc végén pedig triplájával visszavette a vezetést Madagaszkár (52-50). Rakotonanahary ziccere után megint időt kellett kérnie Váradi mesternek, de a madagaszkári játékos újabb ziccert dobott Csuti tripláját követően (56-53). Andriatsarafara tempózott, majd M'Madi sokat dupláját értékesítette a negyed utolsó percére fordulva (60-53). Csuti két büntetője után Cseh elképesztően nagy zsákolást mutatott be emberrel együtt (a fault elmaradt...), de sajnos M'Madi hármasa zárta a játékrészt, így 6 pontos hátrányban voltunk 10 perccel a vége előtt (63-57).
 
Szerencsére Cseh zsákolása mintha lendületet adott volna nekünk: Cseh tempója után Csuti dobott ziccert Meszlényi Róbert szép passzából, megint ott voltunk ellenfelünk nyakán (63-61). Jött megint M'Madi, de Csuti triplával felelt, majd M'Madi újabb ziccere után Cseh egy büntetővel (67-65). Sok hiba után Csátaljaynak ütöttek oda tempó közben, két büntetőjével egyenlített - a negyed felénél megint M'Madi jött egy duplával (69-67). Rabibisoa csinált szép lepörgéseket, majd dobott középtávolit, Csátaljay egy büntetője után viszont Csuti használta ki fizikai erejét, két madagaszkárit is arrébb rakott az útból, és tette fel eredményesen a ziccert (71-70). Andriatsarafara csak egyszer volt eredményes a büntetővonalról, bő két perccel a vége előtt Hajdu ziccerrel egyenlített (72-72). M'Madi fölöslegesen eldobott, nagyon távoli tripláját Rabibisoa tette vissza két pontért, majd Heritiana gyorsindítás végén harcolt ki két büntetőt - nem is hibázott, ahogy az utolsó perc kezdetén Hajdu sem középről, triplából (76-75). Volt esélyünk átvenni a vezetést, kimaradt, M'Madi két büntetője után viszont Hajdu gyorsan visszaszedett egy támadópattanót két pontért 11.8 másodperccel a vége előtt (78-77). Megint M'Madi állt oda a vonalra, most sem hibázott, a végén pedig Hajdu és Csuti triplakísérlete is kimaradt. Megint hatalmasat harcoltunk, erre ezúttal sem lehetett panasz, de végül 80-77-re kikaptunk Madagaszkártól.
 
Holnap azzal a Libanonnal játszunk a 15. helyért, amely ma egyetlen ponttal kapott ki Egyiptomtól.
 
 
Madagaszkár - Magyarország 80-77 (25-21, 13-26, 25-10, 17-20)
 
U19-es férfi világbajnokság
13-16. helyért
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
 
Madagaszkár: Randimbiarivelo 10/3, M'Madi 24/3, Rakotonanahary 7, Rabibisoa 11/3, Andriatsarafara 13/3. Csere: Heritiana 11/3, Mirando 4, Emmanuel -, Tovolalaina -, Tsihindiny -.
 
Magyarország: Csendes 9/6, Meszlényi -, Cseh 11, Hajdu 14/6, Csuti 24/6. Csere: Csátaljay 5, Ságodi 7/3, Schmera 7, Tóth -, Várszegi -, Pleesz -.
 
 
 
 
Fotó - fiba.basketball
Legnépszerűbb hírek