Holnap elkezdődik az U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
14
Jul
2022
Holnap elkezdődik az U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
10:25  |  2022. Július. 14.
E hét pénteken kezdődik az U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság Georgia fővárosában, Tbilisziben - a tavaly U20-as European Youth Challengert nyerő korosztályos férfi csapatunk itt lesz érdekelt.
 
Bors Miklós együttese a felkészülés során kétszer is nagyon sima sikert aratott Szlovákia ellen, jó előjelekkel várhatják a mieink a kontinenstornát.
 
A magyar válogatott az egyetlen négyfős csoportban kapott helyet, a C jelű kvartettben, így a csoportmeccseink szellősebbek lesznek - a többi csoport 5-5 csapatból áll. A mi csoportunk is 5 gárdából állt volna, de a britek nem indulnak idén U20-ban, az első "pótlásként" gondolt Oroszország pedig a kialakult helyzet miatt nem vehet részt egyetlen utánpótlástornán sem. Így lettek végül a lengyelek befutók (akik a legutóbbi Eb-n, 2019-ben az A divízió legjobb kieső helyén, a 14. pozícióban végeztek), ami viszont azt jelenti, hogy a mi csoportunkban kevesebb csapat van, mivel eredetileg Lengyelország pont a B divíziós Eb C csoportjába, hozzánk került volna.
 
Pénteken 19:15-től Írország ellen lépünk pályára, vasárnap 14:45-től Bulgária lesz az ellenfelünk, míg szerdán 12:30-tól Lettországgal mérjük össze tudásunkat.
 
A csoportok első két helyezettjei jutnak a negyeddöntőbe, amelyet jövő pénteken rendeznek. Szombaton kerül sor az elődöntőkre, majd 24-én, vasárnap lesz a döntő és a harmadik helyért vívott találkozó - ez utóbbinak a B divízióban különösen nagy jelentősége van, hiszen az első három gárda jut fel a legjobbak közé.
 
 
A magyar válogatott csoportmérkőzései
 
2022. július 15., péntek
19:15   Magyarország - Írország
 
2022. július 17., vasárnap
14:45   Bulgária - Magyarország
 
2022. július 20., szerda
12:30   Lettország - Magyarország
 
 
A magyar válogatott kerete
 
Kármán Domonkos
Kass Balázs
Kiss Dávid
Kollár Bence
Kovács Ákos
Neuwirth Bence
Paár Márk
Radics Gerzson
Sövegjártó Ábel
Tanoh Dez András
Tarján Izsák
Tóth Barna
Legnépszerűbb hírek