Európai körkép: Filipovity megint extra volt
08
Dec
2020
Európai körkép: Filipovity megint extra volt
11:40  |  2020. December. 08.
Heti rovatunkban végignézzük, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatott külföldön játszó tagjai hogyan teljesítettek az elmúlt hét folyamán.
 
Az FC Barcelona volt a legaktívabb, hiszen az elmúlt két hétben négyszer is pályára lépett - nem volt leállás a válogatott szünet miatt. Az első két találkozón kikapott a katalán alakulat: előbb az ASVEL verte a gránátvörös-kékeket az Euroligában, majd a Valencia győzte le a Barcát a spanyol bajnokságban. A franciák ellen Hanga Ádám epizódszerepet töltött be, a Valenciával szemben viszont 11 pontig és 5 lepattanóig jutott. A Zalgiris elleni EL-győzelemből 5 ponttal, 6 gólpasszal és 4 szerzett labdával vette ki a részét a magyar klasszis, majd a Gran Canaria elleni kiütéses siker alkalmával 10 perc alatt is eljutott 6 pontig. A Barcelona 9-2-vel vezeti az Euroligát, az ACB Ligában pedig 10-3-mal a harmadik.
 
A WKS Slask Wroclaw is több mérkőzést vívott az elmúlt időszakban. A lengyelek a múlt héten egy elhalasztott összecsapáson kikaptak az Anwil Wloclawek otthonában - Keller Ákos megtöltötte a statlapot, de ő sem tudott segíteni csapatán a második félidőben. Tegnap este a Polski Cukier Torun volt a Wroclaw ellenfele, és ezúttal a Slask fordított a harmadik és a negyedik negyedben: Keller 8 ponttal, 6 lepattanóval és 2 blokkal járult hozzá a sikerhez. A Wroclaw 10-5-tel a harmadik helyen áll a lengyel élvonalban.
 
A Niigata Albirex szintén két találkozót játszott az elmúlt héten. Rosco Allen csak az első mérkőzésen játszott, és azon 17 ponttal és 7 lepattanóval segítette csapatát a győzelem megszerzéséhez az Akita Northern Happinets ellen. A magyar válogatott magasembere a Hitachi Sunrockers Tokyo-Shibuya ellen nem szerepelt - ki is kapott a Niigata, amely 7-11-gyel továbbra is csak a 8. a japán első osztály 10 csapatos keleti csoportjában.
 
A Carpegna Prosciutto Basket Pesaro a De'Longhi Treviso vendége volt a hétvégén, és bár nem adta könnyen magát, szinte végig hátrányban játszott, ki is kapott végül (91-81). A meccs végkimenetele legkevésbé sem Filipovity Márkón múlott, aki 22 pontos, 11 pattanós dupla-duplájával, összesen 27 VAL-lal megint csapata legjobbja volt. A Pesaro 5-4-gyel még mindig ott van a sűrűjében - a harmadik Virtus Bologna (5-4) és a kilencedik Treviso (4-4) között gyakorlatilag nincs különbség.
 
A Spirou Basket Charleroi gyenge kezdés után hiába kapaszkodott, végül 82-79-re kikapott az Antwerp Giantstől. Golomán György 10 pontot és 4 lepattanót tett hozzá a Charleroi teljesítményéhez. A Spirou 1-2-vel áll három mérkőzést követően.
Legnépszerűbb hírek