Európai körkép: Filipovity újabb dupla-duplája most nem ért győzelmet
14
Dec
2020
Európai körkép: Filipovity újabb dupla-duplája most nem ért győzelmet
10:00  |  2020. December. 14.
Heti rovatunkban végignézzük a magyar férfi kosárlabda-válogatott külföldön játszó játékosainak elmúlt heti teljesítményét.
 
Az FC Barcelona három negyed után még hátrányban volt a Milano ellen az Euroliga legutóbbi játéknapján. A záró felvonást azonban 27-10-re, a meccset pedig 87-71-re megnyerte végül a katalán alakulat, amely 10-3-mal vezeti a tabellát a kontinens első számú sorozatában. Hanga Ádám csereként beállva 5 pontot és 2 gólpasszt tett hozzá a sikerhez. A spanyol bajnokság vasárnapi találkozóján 78-75-re nyertek a gránátvörös-kékek a Monbus Obra vendégeként, így 11-3-mal továbbra is harmadikok - Ádám ezen a meccsen nem játszott.
 
A lengyel Slask Wroclaw három negyedig vezetett az Enea Astoria Bydgoszcz otthonában, de a 36-22-re elveszített utolsó felvonás megpecsételte Keller Ákosék sorsát (91-83). A magyar válogatott centere ezúttal is kezdő volt, 4-4 ponttal és pattanóval segítette csapatát, amely 10-6-os mutatójával a negyedik a tabellán.
 
A Carpegna Prosciutto Basket Pesaro egál első félidő után végül kikapott a Fortitudo Bologna elleni hazai mérkőzés során (70-78), de a magyar válogatott magasembere, Filipovity Márkó ezúttal is nagyon hasznos volt. Bár a dobás nem ment neki, így is 10 pontos és 10 lepattanós dupla-duplát jegyzett - nem az elsőt az idei szezonban, és jó esély van rá, hogy nem is az utolsót. A Pesaro jól kezdte az idényt, 4-5-ös mérlegével viszont jelenleg csak a kilencedik helyen tartózkodik az olasz élvonalban.
 
A japán első osztályban a Niigata Albirex három összecsapást vívott meg a héten. Az első meccsen a Chiba Jets verte a Niigatát (69-94), de hasonlóan simán kapott ki az Albirex a SeaHorses Mikawa ellen vívott első (71-94) és második (69-100) találkozó során is. Allen Rosco a Jets ellen nem is szerepelt, a hétvégén azonban már igen: a Mikawa elleni első meccsen 18 perc alatt 10 pont, a tegnapi, második ütközet során pedig 24 és fél perc alatt 12 pont, 5 pattanó és 3 gólpassz került a neve mellé. A Niigata 6-15-tel a 9. a 10 csapatos keleti csoportban.
 
A Cedevita Olimpija két meccset játsszott a EuroCupban a héten. Előbb 87-65-re verte az olasz Dolomiti Energia Trentót, majd 77-73-ra győzött a görög Promitheas ellen, így 6-3-mal már biztos továbbjutó a D csoportból - egy meccs van még hátra, és a második helyen állnak a szlovének. Jarrod Jones a Trento ellen 14 ponttal és 8 lepattanóval az egyik legjobb volt, a második találkozón viszont pont nélkül maradt 14 perc alatt. Az Adria Ligában 100-75-re nyert a Cedevita a Cibona Zagreb ellen tegnap este - a magyar-amerikai magasember csereként beállva is csapata legjobbja volt (18 pont, 5 lepattanó, 23 VAL).
 
Golomán Györgyék és Pongó Marcellék nem léptek pályára az elmúlt héten.
Legnépszerűbb hírek