Európai körkép: Hanga-parádé a Zaragoza ellen
15
Mar
2021
Európai körkép: Hanga-parádé a Zaragoza ellen
10:11  |  2021. Március. 15.
Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a magyar férfi kosárlabda-válogatott külföldön játszó tagjainak teljesítményét vizsgáljuk.
 
Az FC Barcelona a múlt héten két győzelmet is szerzett: előbb az Euroligában verte az El Clásicón a Real Madridot (76-81), majd a bajnokságban következett egy 107-88-as diadal a Casademont Zaragoza ellenében. Európa első számú sorozatát 21-8-cal vezeti a Barca, és bejutott a rájátszásba, míg az ACB Ligában 20-3-mal továbbra is másodikok a katalánok. Hanga Ádám 5 ponttal, 4 lepattanóval és 2 gólpasszal járult hozzá az ősi rivális elleni győzelemhez, a Zaragoza ellen pedig kiváló teljesítményt produkált: 17 pont (közte 4 tripla 5 kísérletből) és 28-as VAL-mutató került a neve mellé, amivel a gránátvörös-kékek legjobbja volt.
 
A Carpegna Prosciutto Basket Pesaro az Openjobmetis Varese vendége volt az olasz bajnokság múlt hétvégi fordulójában, és a vendégeknek ezúttal sem ment: végig hátrányban kosarazva kaptak ki 81-68-ra. Filipovity Márkó is halványabb volt, mint szokott lenni: 5 pontot és 3 pattanót jegyzett.
 
A Nürnberg Falcons BC lassan kilátástalan helyzetbe kerül a német másodosztályban, miután újabb két vereséget szenvedett el a héten. A wiha Panthers Schwenningen elleni találkozó harmadik negyedének elején még vezetett a Nürnberg, de onnantól kezdve egyértelműen az ellenfél akarata érvényesült (70-88). A Bayer Giants Leverkusen elleni összecsapás sokkal szorosabb volt, de az utolsó három percben a Leverkusen állt jobban végig, és bár a Falconsnak volt esélye a győzelemre, ezt nem sikerült realizálnia (87-84). Pongó Marcell az első találkozón 9-9 pontig és gólpasszig jutott (11 VAL), míg a hétvégi mérkőzésen 10 pontja volt a magyar irányítónak (igaz, 5 eladott labda mellett). Az újabb vereségek miatt a Falcons 3-17-tel utolsó - két győzelemmel van kevesebbje, mint az utolsó előtti Ehingennek.
 
A Spirou Basket Charleroi kétszer is kikapott a belga bajnokságban, előbb a Phoenix Brussels vendégeként (71-65), majd a Kangaroos Mechelen ellenében (78-94), de Golomán György egyik meccsen sem szerepelt. A Charleroi 4-9-cel holtversenyben utolsó a belga élvonal A csoportjában (összességében kilencedik a 10 csapat közül).
 
A Cedevita Olimpija kiesett a EuroCupból, miután a középdöntő utolsó, hatodik fordulójában 79-66-ra kikapott a Buducsnoszt vendégeként, és így egymás elleni eredménnyel a montenegróiak mögé szorult a csoport harmadik helyére. Jarrod Jones 12 pontot és 6 pattanót tett a közösbe, 16 VAL-lal csapata legjobbja volt, de a többiek betlije nem fért bele a szlovén együttes számára. A Cedevita aztán az Igokea otthonában is alul maradt az ABA Ligában (76-70), így 14-4-es mérlegével visszacsúszott az ötödik helyre. Jones ezen a találkozón 7 pontot és 5 pattanót tett a közösbe, de nem volt túl hatékony (1 VAL).
 
Japánban nem rendeztek fordulót, március 20-án folytatódik a bajnokság a Niigata Albirex-szel és Allen Roscóval.
Legnépszerűbb hírek