Európai körkép: Hanga Ádámék két sima győzelemmel zárták a spanyol alapszakaszt
23
May
2021
Európai körkép: Hanga Ádámék két sima győzelemmel zárták a spanyol alapszakaszt
10:30  |  2021. Május. 23.
Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a magyar férfi kosárlabda-válogatott külföldön játszó tagjainak teljesítményét vizsgáljuk.
 
Az FC Barcelona a múlt héten nem lépett pályára, ezen a héten viszont két sima győzelmet aratott az ACB Liga alapszakaszában - előbb a TD Systems Baskoniát (87-74), majd tegnap este a Lenovo Tenerifét (72-96) verték magabiztosan a gránátvörös-kékek. Hanga Ádám volt csapata ellen 5 pontot és 4 pattanót tett a közösbe, míg a Tenerifével szemben +10-es +/- mutatóval zárt. A Barca 32-4-gyel a második helyen végzett az alapszakaszban a mai eredményektől függetlenül.
 
A rájátszás negyeddöntőjében a Club Joventut Badalona lesz Hangáék ellenfele, amely egészen biztosan a hetedik helyen zárja az alapszakaszt, miután oda-vissza kikapott a BL-győztes Burgostól, így már nem előzheti meg, akármik is lesznek a mai végeredmények. A katalán sztárklub is két győzelmet aratott a Badalonával szemben az alapszakaszban: otthon 88-74-re, idegenben pedig 80-62-re nyert Sarunas Jasikevicius együttese, amelyre a jövő hét végén vár még egy Euroliga négyesdöntő is.
 
A két héttel ezelőtti cikkben jeleztük, hogy Filipovity Márkónak véget ért a szezon, de ugyanez igaz volt Allen Roscóra és csapatára, a japán Niigata Albirexre is, amely 16-38-val a keleti csoport 9. helyén zárt - ezzel természetes nem jutott be a PO-ba.
 
Ugyancsak véget ért az idény Golomán György klubjának, a belga Spirou Basket Charleroi-nak, amely az elmúlt két hétben három vereséget gyűjtött be. Előbb még a Leuven otthonában kapott ki a Spirou (90-83) az alapszakasz legvégén, amelyet így 9-17-tel az A csoport negyedik helyén zárt. A rájátszásban viszont így a Filou Oostende jutott a Charleroi-nak, amely előbb 86-74-re, idegenben pedig 85-51-re győzte le a Spirou-t, így tovább is jutott az elődöntőbe. A magyar válogatott magasembere egyik meccsen sem játszott.
 
A Cedevita Olimpija számára sincs már túl sok hátra ebből az évből. A szlovén együttes a Helios Suns elleni szlovén bajnoki elődöntőt 2-0-ra hozta (89-58, 64-79), így a döntőben a Krka Novo Mestóval csaphat össze az aranyéremért. Jarrod Jones az első meccsen a mezőny legjobbja volt (19 pont, 5 pattanó, 23 VAL), a második összecsapás során pedig elég volt tőle 5 pont és 7 pattanó is a továbbjutáshoz.
Legnépszerűbb hírek