Légiós körkép: Hanga volt a mezőny (egyik) legjobbja a Baskonia ellen
01
Nov
2021
Légiós körkép: Hanga volt a mezőny (egyik) legjobbja a Baskonia ellen
18:23  |  2021. November. 01.
A múlt héten duplafordulót rendeztek az Euroligában, a Real Madrid pedig Oroszországba látogatott. Előbb a Zenit Szentpétervár vendége volt a királyi gárda, amely 75-68-ra győzött, majd az UNICS Kazany fogadta a spanyol együttest, és ezúttal az oroszok bizonyultak jobbnak (65-58). Hanga Ádám mindkét mérkőzésen 14-14 percet töltött a pályán - Kazanyban 4 pontot és 3 pattanót jegyzett, előbbi találkozón pedig 2 pontig jutott. A Real 5-2-es mutatójával jelenleg a negyedik a tabellán. Az ACB Ligában sokkal jobban ment a Realnak a pontszerzés: úgy győzött 83-65-re a Baskonia otthonában a Madrid, hogy az utolsó negyedet 7 ponttal elbukta, így is sima sikert aratott. Hanga Ádám a mezőny egyik legjobbja volt több társával együtt is: 17 VAL-ig jutott 12 pontjának, 5 pattanójának, 2 gólpasszának és 1 szerzett labdájának köszönhetően. A Real második a spanyol élvonalban 7-1-gyel.
 
A spanyol első osztályban pályára lépett természetesen a Monbus Obradoiro és a Joventut Badalona is - előbbi 84-81-re kikapott hazai pályán a Lenovo Tenerifétől, utóbbi pedig 82-65-re verte saját közönsége előtt a Hereda SPB-t. Filipovity Márkó 8 perc alatt 1 lepattanót jegyzett, Maronka Zsombor pedig nem lépett pályára. Az Obradoiro 3-5-tel a 15. helyen áll, a Joventut viszont 5-3-mal a negyedik pozíciót foglalja el. Utóbbi a EuroCupban is szerepelt a hét közben, 73-56-ra verte a német Hamburg Towers együttesét, így az első fordulóban, Trentóban aratott 30 pontos győzelem után 2-0-lal vezeti az A csoportot. Maronka a németek ellen 20 és fél perc alatt 3-3 pontot és pattanót, 2 gólpasszt és egy szerzett labdát jegyzett.
 
Japánban mindössze egyetlen meccset játszottak a héten, azt is hét közben. A Niigata Albirex az Alvark Tokyo vendége volt, és minimális különbségű vereséget szenvedett (79-78), így továbbra is utolsó előtti a keleti csoportban, de már 2-7-es mérleggel. Nem Rosco Allenen múlt most sem, hogy nem tudott győzni csapata: 28 ponttal, 9 pattanóval és 4 gólpasszal, összesen 37 VAL-lal a mezőny legjobbjaként zárt.
 
 
 
Fotó - Hanga Ádám facebook
Legnépszerűbb hírek