Légiós körkép: Hanga öt triplát szórt a spanyol bajnokságban
08
Nov
2021
Légiós körkép: Hanga öt triplát szórt a spanyol bajnokságban
18:16  |  2021. November. 08.
A Real Madridnak jól alakult az előző hét. A spanyol alakulat az Euroligában 80-76-ra győzött a Bayern München otthonában, így 6-2-vel továbbra is a negyedik. Hanga Ádám 9 és fél perc alatt 4 pattanót és 2 gólpasszt jegyzett. A hétvégén a Surne Bilbao Basketet látta vendégül a királyi gárda, amely nagyon simán, 95-61-re győzött - 8-1-gyel a második a tabellán a madridi alakulat. Hanga 19 pontjával a mezőny legjobbja volt, ráadásul mindezt 5/6-os triplamutatóval érte el, és volt egy hatalmas blokkja is - teljesítményéről a Real Madrid készített is egy összefoglaló videót.
 
A Monbus Obradoiro a listavezető FC Barcelonát fogadta, és bár a második negyedben nagyon jól játszott, a két páratlan felvonást összesen 23 ponttal bukta el a hazai együttes, így végül kikapott (64-79) - 3-6-tal a 15. pozíciót foglalja el a 18 csapatos ACB Ligában. Filipovity Márkó 18 és fél percet töltött a pályán, ami alatt 7 pont és 5 pattanó is a neve mellé került - spanyolországi karrierje eddigi legjobb mérkőzését játszotta a katalán sztárklub ellen.
 
A Joventut Badalona kicsit balszerencsés is volt a múlt hét folyamán. Hét közben, a EuroCupban három negyedig kitűnően kosárlabdázott a spanyol alakulat. Az utolsó felvonást azonban 19-8-ra bukta el a Partizan otthonában, és így egyetlen ponttal kikapott (68-67) - az A csoportban 2-1-gyel így is harmadik. Maronka Zsombor 6 és fél perc alatt 2 pontot és 2 pattanót tett a közösbe. A hétvégén a Valencia Basket vendége volt a Joventut, amely a félidőben 7 ponttal még vezetett, a végén pedig megint egyetlen ponttal maradt alul (71-70) - 5-4-es mérleggel jelenleg a hatodik helyet birtokolja. Maronka ezen a találkozón nem játszott.
 
A japán élvonalban a Niigata Albirex a nyugati csoport éllovasát, a Ryukyu Golden Kings Okinawát fogadta, és a papírformának megfelelően mindkét alkalommal kikapott, előbb 86-75-re, másodjára pedig 71-63-ra - a Niigata így már csak 2-9-cel áll, és visszacsúszott a keleti csoport utolsó, 11. helyére. Rosco Allen a szokásoknak megfelelően csapata legjobbja volt mindkét összecsapás során: először 21 pontot, 10 pattanót és 6 gólpasszt hozott össze, a második találkozón pedig 15 pont, 12 pattanó és 4 gólpassz voltak a mutatói.
 
 
 
Fotó - Real Madrid
Legnépszerűbb hírek