Légiós körkép: Hanga és Rosco továbbra is kitűnő formában
14
Nov
2021
Légiós körkép: Hanga és Rosco továbbra is kitűnő formában
14:35  |  2021. November. 14.
A Real Madrid az Euroligában a Zalgiris Kaunast fogadta a héten, és a spanyol együttes jó kezdésének köszönhetően végül győzni tudott (95-82), így 7-2-vel a harmadik a tabellán. Hanga Ádám kiválóan játszott Sztojan Ivkovics és Bodnár Péter jelenlétében: a magyar klasszis 10 pontot, 5 pattanót és 2 gólpasszt jegyzett. A Real a mai napon az Urbas Fuenlabrada vendége volt az ACB Ligában, és egy kifejezetten jó, szoros mérkőzésen Thomas Heurtel triplájával győzött a királyi gárda (85-88), ezzel továbbra is második a tabellán (9-1). Hanga 15 perc alatt 2 pontig jutott ezúttal.
 
A Monbus Obradoiro a Surne Bilbao Baskethez látogatott, ugyancsak a mai napon. Hullámzó meccsen végig nagy csatát vívott egymással a két fél, és végül a hazaiak 80-76-ra győzni tudtak - az Obradoiro így 3-7-re romlott, és a tabella legalsó felében található. Filipovity Márkó 20 és fél perc alatt 6 pontot és 3 lepattanót tudott hozzátenni csapata teljesítményéhez.
 
A Joventut Badalona a Realhoz hasonlóan nagyszerű kezdésének köszönhetően győzött a hét közben, a EuroCupban a török Turk Telekem Ankara ellen (76-67), így a spanyolok 3-1-gyel másodikok az A csoportban a mezőny egyetlen hibátlan csapata, a Lokomotiv Kubany Krasznodar mögött. Maronka Zsombor 12 percet töltött a pályán, 1-1 pattanót és blokkot tett a közösbe. A Joventut tegnap egy szoros, hullámzó mérkőzésen legyőzte a Casademont Zaragozát (84-78), így 6-4-gyel jelenleg az ötödik a spanyol élvonalban - Maronka ezúttal nem lépett pályára.
 
Japánban a Niigata Albirex a keleti csoport negyedik helyén álló Chiba Jets vendége volt, és mindkét alkalommal vereséget szenvedett (88-62, 88-83), így 2-12-vel továbbra is utolsó, 10. helyezett a keleti csoportban. Rosco Allen mindkét alkalommal kiemelkedő volt: az első meccsen is csak egy ember volt jobb nála a győztestől, ekkor 31 perc alatt 22 pont, 5 pattanó és 3 gólpassz, összesen 29 VAL került a neve mellé. Másodjára viszont a mezőny legjobbjaként végzett: végigjátszotta a találkozót, és 26 pontot, 9 pattanót, valamint 6 gólpasszt, összességében 39 VAL-t hozott.
Legnépszerűbb hírek