Légiós körkép: Hangáék mindkét fronton tovább menetelnek
16
Jan
2022
Légiós körkép: Hangáék mindkét fronton tovább menetelnek
18:48  |  2022. Január. 16.
A Real Madrid elmúlt egy hete jól alakult. A Crvena zvezda elleni Euroliga meccsüket elhalasztották ugyan, a Baskoniát viszont magabiztosan verték (89-74), így továbbra is vezetik Európa első számú sorozatát (16-4). Hanga Ádám 2 gólpasszal segítette övéit. A Real a spanyol élvonalban múlt vasárnap simán győzött a Joventut Badalona otthonában (71-90), majd ma este is könnyed sikert aratott a Casademont Zaragoza ellen (94-69). Hanga előbb 6 pontot, 2 pattanót és 4 gólpasszt tett a közösbe, ma pedig 8 pont, 5 lepattanó és két gólpassz került a neve mellé. A madridiak természetesen vezetik az ACB Ligát is (16-1).
 
A Joventut a Real elleni zakó után ma nagyon fontos diadalt aratott a szintén nagyszerűen teljesítő Río Breogán ellen idegenben (87-90), de Maronka Zsombor sem ezen a két találkozón, sem a Badalona hétközi, Lokomotiv Kubany elleni kiütéses EuroCup-sikere (100-77) során nem lépett pályára. A spanyol együttes még mindig harmadik hazája bajnokságában (10-5), a EuroCup A csoportjában pedig listavezető (7-2).
 
A Monbus Obradoiro tegnap játszott, de kikapott egyik közvetlen riválisától, a Surne BB-től (91-96), így visszacsúszott a hispán első osztály 16. helyére (5-10). Filipovity Márkót ezúttal nem nevezték a hazaiak a meccskeretbe - voltak koronavírusos megbetegedések a csapatnál, de a klub nem hozta nyilvánosságra a neveket.
 
Japánban pedig a Niigata Albirex szintén nem lépett pályára - Rosco Allen csapata jövő szombaton folytatja bajnoki szereplését.
Legnépszerűbb hírek