Légiós körkép: Hanga Ádám visszatért sérüléséből
13
Feb
2022
Légiós körkép: Hanga Ádám visszatért sérüléséből
21:15  |  2022. Február. 13.
A Real Madrid a héten újabb rangadót játszott az FC Barcelonával, ezúttal az Euroligában. A madridiak pocsékul, egy 8-28-as negyeddel kezdtek, simán ki is kaptak (68-86), így visszacsúsztak legnagyobb riválisuk mögé a második helyre - igaz, azonos mérleggel (20-5). Hanga Ádám visszatért sérülése után, és közel 30 percet töltött a parketten: 3 pont és 6 pattanó került a neve mellé. A Real ma este az Unicaja Malaga otthonába látogatott az ACB Ligában, és egy hatalmas mérkőzésen győzött 92-91-re - Hanga 7 pontot rakott a közösbe.
 
A Joventut Badalona már múlt héten továbbjutott a EuroCupban, de a Türk Telekom Ankara otthonában is diadalmaskodott (69-78), így természetesen továbbra is vezeti az A csoportot (11-2). A Joventut tegnap este rangadót játszott a Lenovo Tenerife ellen, de a második félidőben gyengén kosárlabdázott, így simán kikapott (58-74) - a tabellán ezzel az ötödik a csapat (11-7). Maronka Zsombor továbbra is sérült, így egyik mérkőzésen sem szerepelt.
 
A HDI Sigorta Afyon Belediyesi a harmadik helyezett Darüssafaka otthonában lépett pályára a török élvonalban, és bár a vendégek jól tartották magukat, a második félidőt meg is nyerték, de végül vereséget szenvedtek (79-73). Filipovity Márkónak egyelőre nagyon bejött a csapatváltás: a magyar játékos 12 pont mellett 9 lepattanót jegyzett, 16 VAL-lal a Belediyesi egyik legjobbja volt.
 
A japán bajnokság egészen március elejéig szünetel - mint ismert, Rosco Allen ott is van a magyar válogatott Montenegró ellen készülő keretében.
Legnépszerűbb hírek