Légiós körkép: Hanga Ádámék kikaptak a Barcától a spanyol kupa döntőjében
21
Feb
2022
Légiós körkép: Hanga Ádámék kikaptak a Barcától a spanyol kupa döntőjében
09:55  |  2022. Február. 21.
A héten kupadöntőket rendeztek a legtöbb nagy európai bajnokságban, így állt az Euroliga és a EuroCup is.
 
A spanyoloknál a Joventut Badalona pocsékul kezdett a Lenovo Tenerife ellen a negyeddöntőben, és hiába hajrázott nagyot, végül két ponttal kikapott (62-64) - Maronka Zsombor továbbra sem játszik sérülése miatt.
 
A Real Madrid ezzel szemben kiváló kezdésének köszönhetően továbbment a Río Breogán elleni negyeddöntőből (73-67), majd nagyon könnyedén verte a Tenerifét, miután minden negyedet megnyert (94-74) - Hanga Ádám előbb 5, majd 3 pontot dobott. A fináléban az ősi rivális Barcelona volt a királyi gárda ellenfele, és hiába kezdtek 19-5-ös első negyeddel a madridiak, a Barca felállt a padlóról, a záró 10 percben pedig fordított, és nyert (59-64). Hanga a döntőben 3-3 pontot és pattanót, valamint 2 szerzett labdát jegyzett 14 perc alatt, de bokasérülést szenvedett, és egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a probléma.
 
A törököknél Filipovity Márkó csapata, a HDI Sigorta Afyon Belediyesi nem volt érdekelt a kupában, arról pedig legutóbb is írtunk, hogy Rosco Allenéknél japánban áll a bajnokság egészen március elejéig - Rosco ott van a magyar csapat Montenegró ellen készülő, vb-selejtezős keretében.
Legnépszerűbb hírek