Légiós körkép: Hangáék bejutottak az Euroliga Final Fourjába
01
May
2022
Légiós körkép: Hangáék bejutottak az Euroliga Final Fourjába
22:32  |  2022. Május. 01.
A héten a Real Madrid gyorsan lezárta Euroliga-negyeddöntős párharcát a Maccabi Playtika Tel Aviv ellen. A spanyol együttes idegenben is magabiztos győzelmet aratott az izraeliek ellen (76-87), így 3-0-val jutott a legjobb négy közé. Hanga Ádám rendkívül sokoldalú és hasznos produkciót nyújtott 8 pontjával, 10 lepattanójával, 4 gólpasszával, 1-1 szerzett labdájával és blokkjával, összesen 15 VAL-jával. Az Euroliga idei Final Fourját május 19. és 21. között Belgrádban rendezik majd.
 
A Real ma este pont a Maronka Zsombort is foglalkoztató Joventut Badalonát fogadta a spanyol bajnokságban, és hullámzó első félidő után végül magabiztos sikert aratott (99-89), nem kis mértékben a magyar klasszisnak köszönhetően, aki 20 pontot, illetve 2-2 gólpasszt és szerzett labdát jegyzett (21 VAL). Maronka Zsombor közel három perc alatt 1 lepattanót jegyzett. A Real 22-9-cel maradt a második helyen a tabellán, a Joventut pedig 20-11-gyel a negyedik.
 
Japánban továbbra is csak a szezon végét várja már a Niigata Albirex, amely három újabb vereséget gyűjtött be, így 5-44-es mérleggel bír. Három meccsel az alaszakasz vége előtt matematikailag is biztossá vált, hogy a gárda utolsó lesz nemcsak a keleti csoportban, hanem a teljes japán élvonalban is. A Niigata a hét közben a Link Tochigi Brex Utsonomiya ellen hazai pályán szenvedett megsemmisítő vereséget (50-95), majd a Gunma Crane Thunderstől kapott ki idegenben előbb simán (94-62), majd nagy csatában (85-79). Rosco Allen a Tochigi Brex (11 pont, 9 pattanó), majd a Crane Thunders ellen is csapata legjobbja volt (15 pont, 13 pattanó) - a ma reggeli összecsapáson nem lépett pályára.
 
Az UnaHotels Reggio Emilia a hét közben Törökországba látogatott, 3 pontos hátrányból várhatta a FIBA Europe Cup döntőjének visszavágóját. Az olaszok nem tudták megfordítani idegenben a párharcot, miután a Bahcesehir Koleji azonnal egy 30-16-os negyeddel nyitott, és végül 90-74-re győzött, így megnyerte a finálét és a sorozat 2021/22-es kiírását. Mikael Hopkins 9 pontot és 4 lepattanót jegyzett a döntő második mérkőzésén.
 
Az olasz bajnokságban a Dolomiti Energia Trentino látta vendégül a Reggio Emiliát ma este, és az UnaHotels egy igen komoly második félidei fordításnak köszönhetően 77-69-re nyert - mivel az összes közvetlen vetélytárs kikapott, így most 14-15-tel, de már meccselőnnyel hetedik a gárda. Mivel a nyolcadik Trieste ellen rosszabb az egymás elleni mérlege, a kilencedik Pesaróval szemben viszont oda-vissza nyert, és már csak ez a két együttes érheti be Hopkinsékat mérleggel (egyetlen forduló van hátra a Serie A alapszakaszából), így eldőlt, hogy az Reggio Emilia-i együttes biztosan ott lesz a rájátszásban. Hopkins ezen az összecsapáson 11 pontot, 9 pattanót és 2 blokkot (17 VAL) tett a közösbe.
 
A török bajnokságban elmaradt mérkőzéseket pótoltak, pótolnak, így a HDI Sigorta Afyon Belediyesi nem lépett pályára - az utolsó forduló jövő hét végén kerül sor, Filipovity Márkóék a Tofas Bursát fogadják majd péntek délután.
Legnépszerűbb hírek