Légiós körkép: Maronka Zsombor hatalmas zsákolással jelentkezett
15
May
2022
Légiós körkép: Maronka Zsombor hatalmas zsákolással jelentkezett
19:13  |  2022. Május. 15.
A spanyol bajnokságban két fordulót játszottak a héten, az utolsó kettőt az alapszakaszból. A Real Madrid mindkét találkozóját megnyerte - előbb a UCAM Murciát verte simán (90-69), majd valamivel nagyobb csatában, de szintén magabiztosan győzött a Gran Canaria otthonában (83-91). Hanga Ádám előbbi találkozón 5 pontot és 2 pattanót, utóbbin pedig hatékony játékkal 6 pontot és 3 pattanót jegyzett (11 VAL).
 
A Joventut Badalona előbb meglepetésre kikapott a Monbus Obradoirótól (78-84), tegnap viszont ki-ki meccsen győzött a Bitci Baskonia otthonában (81-89). Maronka Zsombor mindkét összecsapáson pályára lépett: előbb 7 perc alatt 4 pontot jegyzett 1-1 lepattanó, gólpassz és szerzett labda mellett, ráadásul volt egy komoly zsákolása is, utóbbi találkozón pedig 3 és fél perc alatt 1 lepattanó került a neve mellé.
 
A Real 25-9-cel a második lett, ahogy ezt már korábban is lehetett tudni, és a rájátszás első körében a BAXI Manresa lesz az ellenfele. A Badalonának az Obradoiro elleni vereség egy pozíciójába került, a Baskonia legyőzésével viszont a negyedik helyen maradt a Joventut (22-12), így pályaelőnyből kezdheti az ötödik helyen záró Lenovo Tenerife elleni negyeddöntős párharcot.
 
A Serie A-ban már el is kezdődött a rájátszás. Az UnaHotels Reggio Emilia ma este az AX Armani Exchange Milano vendége volt, és bár az utolsó negyedben kozmetikázni tudott az eredményen, lényegi esélye nem volt a győzelemre (91-82). Mikael Hopkins 5 pontot és 3 pattanót jegyzett ezen a meccsen.
Legnépszerűbb hírek