A harmadik negyedben eldöntötték a meccset a franciák
04
Jul
2022
A harmadik negyedben eldöntötték a meccset a franciák
22:17  |  2022. Július. 04.
Mint ismert, már a továbbjutás tudatában, így hangulatilag mindenképpen feldobódva, ám az utazár körülményeit tekintve bizonyára fáradtan érkezett Franciaországba a magyar válogatott. Az biztos, hogy egy nagyon motivált francia csapat várt a mieinkre, hiszen az előző körben egy ponttal kikaptak Montenegrótól.
 
A mieink vezethették az első támadást, Benke triplája jött le a gyűrűről, majd egy hazai és Vojvoda-hiba után végül az NBA-t is megjárt Poirier szerezte meg az első kosarat egy zsákolással (2-0). Keller egyenlített egy egykezes dobással, ám Albicy előbb egy hármast értékesített, majd egy gólpasszt is kiosztott (7-2). Egyelőre nem estek be a távoli kísérleteink, Somogyi révén így is sikerült szépíteni (7-4). Albicy továbbra is jól kosárlabdázott, az ő vezérletével jártak előrébb a franciák, de Benke is feliratkozott a pontszerzők közé egy betörést követően (9-6). Kisebb gólcsendet követően növelni tudták az előnyüket a hazaiak, majd két büntető is érkezett tőlük (13-6). Somogyi szerzett labdát, de nem sikerült ziccert dobni belőle, viszont Jaiteh büntetői is lejöttek. Hopkins is csak egyet küldött a helyére a vonalról, másfél perc volt vissza a negyedből (13-7). Somogyi újra labdát csent, feljöttünk négyre, amit sikerült is megtartani az első tíz perc végéig. 15-11.
 
Labeyrie könnyű kosarával indult a második felvonás, majd Maledon távolija hullott a gyűrűbe (20-11). Egy szép akció végén Pongó révén meglett az első bedobott magyar hármas, kosárral tudtak válaszolni a franciák (22-14). Vojvoda is jól célzott a sarokból, ám Jaiteh egyelőre megállíthatatlannak bizonyult (24-17). Újabb gyorsindítást csináltak a kék-mezesek, Sztojan Ivkovics kénytelen volt időt kérni (26-17). Vojvoda remek visszalépős trojkát küldött a helyére, ám a festékben nem találtuk az ellenszert a hazaiak fizikális játékára (28-20). Egy újabb gyorsindítást követően a találkozón először meglett a közte tíz is, Somogyi gyorsan válaszolni tudott, ráadásul egy támadóhibát is kiharcolt (30-22). Bár a gyűrűbe nem sikerült betalálni viszonylag hosszú percekig, ezúttal összeállt a védekezés, így nem nőtt a különbség a felek között, sőt, Hopkins távoliját követően időt kellett kérnie Franciaországnak (30-25). Allen Rosco egypontosai lejöttek, triplával büntetett a hazai csapat (33-25). Hopkins vétett sportszerűtlen hibát, megint elléptek kétszámjegyű különbséggel a franciák (39-25). Az utolsó támadást Magyarország vezethette a félidőben, de Perl ziccere lejött. 39-25.
 
A fordulás után mindkét oldalon jött egy-egy eladott labda, majd Benke ziccere jött le, M’Baye triplával büntetett (42-25). Tarpey is hozzátett kettőt, kezdett nyílni az olló a felek között, sőt, Maledon büntetőivel a húsz is meglett közte (46-25). Maledon elkapta a fonalat, már a tizenharmadik pontját szerezte és a második félidőben továbbra sem tudtunk pontot szerezni, míg a franciák már tizenötnél tartottak (54-25). Tovább nyomtak a hazaiak, harminccal is elmentek (55-25). Filipovity közelijével szereztük meg az első kosarat a második félidőben, közel hat percet kellett rá várni, de azonnal válaszoltak a hazaiak. A játék képe nem változott a negyed végéig, a lényegi kérdések gyakorlatilag eldőltek. 68-27.
 
Sok hiba jellemezte a záró etap elejét, de a franciák magabiztos győzelme már nem forgott veszélyben, így eldőlt, hogy Magyarország 3 győzelemmel és 3 vereséggel zárta világbajnoki selejtező első körét. 81-40.
 
A továbbjutók viszik magukkal az összes eddig megszerzett eredményt, a mieink Litvániával (5-1), Csehországgal (3-3) és Bosznia-Hercegovinával (3-3) csapnak össze, míg Franciaország 5-1-gyel, Montenegró pedig 4-2-vel várhatja a következő felvonást. A hatfős csoportból a három legjobb jut ki a 2023-as világbajnokságra.
 
Franciaország – Magyarország 81-40 (15-11, 24-14, 29-2, 13-13)
 
Világbajnoki selejtező, E-csoport, 6. forduló
Mouilleron-Le- Captif, Vendespace
V.: Aunkrogers (lett), Suslov (észt), Fuska (szlovák)
 
Franciaország: Albicy 5/3, Okobo 2, Lang 3/3, M'Baye 10/9, Poirier 9. Cserék: Maledon 15/9, Outtara 6, Tarpey 5, Lacombe 4, Labeyrie 5, Jaiteh 13, Cornelie 4.
 
Magyarország: Somogyi 6, Vojvoda 7/6, Benke 2, Allen 2, Keller 2. Cserék: Pongó 6/6, Perl 7/3, Filipovity 2, Golomán 2, Hopkins 4/3, Lukács -, Szabó -.
 
 
 
 
Fotó - fiba.basketball
Legnépszerűbb hírek