Ivkovics: Ott leszünk a négyben!
01
Sep
2022
Ivkovics: Ott leszünk a négyben!
12:49  |  2022. Szeptember. 01.
A magyar válogatott torna előtti sajtótájékoztatójának egyik legérdekesebb pillanata az volt, amikor az egyik bosnyák újságíró megkérdezte Sztojan Ivkovicstól, mit gondol arról, hogy a bosnyákok szerint ők az esélyesek a legjobb négy közé jutásra a kölni csoportban.
 
Sztojan Ivkovics kellően udvarias, ugyanakkor határozott választ is adott.
 
- Szerintem mi biztosan ott leszünk a legjobb négyben, remélem Önök is ott lesznek, amihez sok sikert kívánok!
 
A mondatoknak az ad különös színezetet, hogy Vojvoda Dávidék éppen Bosznia ellen kezdik meg ma kora délután 14.30-tól az Európa-bajnokságot. A nyitómeccs fontosságára a sajtótájékoztatón is kitért a magyar kapitány.
 
- Úgy gondolom, örülni kell annak, hogy itt vagyunk – mondta Sztojan Ivkovics. - A célunk, hogy továbbmenjünk a második körbe, de ez nem lesz könnyű, hiszen erős csoportban vagyunk. A magyar válogatott jó állapotban van, készen állunk az első meccsre, utána pedig meglátjuk, hogy melyik összecsapásra fogunk fókuszálni. Nehéz szituációban vagyunk, ha arról kell beszélnem, hogy hogyan készültünk a bosnyákok ellen, mivel nyolc nap alatt ez lesz a harmadik meccsünk, ráadásul 1600 kilométert utaztunk, ami azt jelenti, hogy ebből egy napot a buszon töltöttünk. Megvannak az alapelvek, a játékosok ismerik egymást. Továbbra is a megkezdett úton kell mennünk. Bizakodó vagyok, mert az elmúlt tizenegy év alatt a saját szintünkön levő csapatoktól, vagy azoktól, akik kicsit jobbak, nem kaptunk ki tétmeccsen. Holnap is a győzelem a cél.
 
Hanga Ádám is nagyon készül a bosnyákok ellen.
 
- Ezelőtt öt évig nem tudtam pályára lépni a válogatottban, de a csapat megmutatta az erejét, így nem félek attól, hogy ki fog szembejönni velünk. A lényeg, hogy csapatként kell együtt játszanunk, megosztani egymás között a labdát és a szívünkkel játszani. A bosnyákok nagyon fizikálisan kosárlabdáznak, szóval a játék ezen szegmense kulcsfontosságú lesz. Sztojan Ivkovics az elmúlt hónapban többször is felhívta a figyelmünket a lepattanózás fontosságára. A bosnyák Nurkic nagyon jó játékos, az NBA-ben pattogtat, de nekünk csapatként kell kontrollálnunk őt. Bízom benne, hogy sok magyar szurkoló eljön és remek hangulatot teremtenek a csarnokban és belekergetnek minket a győzelembe.
 
A csütörtöki nyitányt az M4 Sport élőben közvetíti!
Legnépszerűbb hírek