Nagy esélyünk van fellépni a csoport negyedik helyére
11
Nov
2022
Nagy esélyünk van fellépni a csoport negyedik helyére
15:20  |  2022. November. 11.
Ma este 20:00-tól Szarajevóban lép pályára a magyar férfi kosárlabda-válogatott - a mieink Bosznia-Hercegovinával játszanak világbajnoki selejtezőt. A múlt héten írtunk már a bosnyákokról, de komoly változások vannak következő ellenfelünknél.
 
Egyrészt Miralem Halilovic meghívót sem kapott a mostani ablakra sérülése miatt, Emir Sulejmanovic pedig az utolsó pillanatban sérült meg, így nemcsak a legjobb bosnyák magasember nem lesz bevethető Jusuf Nurkic személyében, hanem a legjobb három közül senki sem lesz.
 
Másrészt Edin Atic az elmúlt két hónapban kézproblémákkal küzdött. Megjelent ugyan az edzőtáborban, de a hírek szerint annyira fájt a keze, hogy végül úgy döntött, nem vállalja a játékot - Dzanan Musa mellett egy újabb kulcsjátékos fog hiányozni a periméterről is.
 
Ha ez nem lenne elég, John Roberson sem egészséges - neki elvileg tegnap reggel volt MRI-je és ultrahangja, de hogy pályára tud-e ma lépni, az kérdés.
 
Jelenleg ez a 13 fő alkotja Bosznia-Hercegovina állományát:
 
Ismet Sejfic (Golden Eagle Ylli, Koszovó)
John Roberson (Manisa BB, Törökország)
Zinedin Mulic (OKK Spars Sarajevo)
Amar Gegic (Paris Basketball, Franciaország)
Kenan Kamenjas (Buducnost VOLI, Montenegró)
Sani Campara (Zadar, Horvátország)
Obrad Tomic (Rapla KK, Észtország)
Ajdin Penava (Belfius Mons-Hainaut, Belgium)
Aleksandar Lazic (Buducnost VOLI, Montenegró)
Rijad Avdic (OKK Spars Sarajevo)
Adin Vrabac (BC GGMT Vienna, Ausztria)
Haris Delalic (KK Igokea)
Amsal Delalic (SKK Borac 1847 Banja Luka)
 
Arról is olvashattatok, hogy a mieink sem tudnak teljes kerettel pályára lépni, és Adis Beciragic szövetségi kapitány is elmondta, hogy a sok sérült hiánya lehet pozitív hatással is a csapatra, legalábbis mentalitásban - a kérdés az, hogy a hiányzók helyére lépők milyen játékerőt fognak képviselni.
 
Sétagaloppként semmiképp sem lehet felfogni a mai találkozót, ezen a szinten nincsenek már könnyű mérkőzések, de a jelenlegi helyzet még jobb esélyeket teremt számunkra egy idegenbeli siker elérésére.
 
Ne feledjétek, a mai összecsapást a Duna World 19:55-ös műsorkezdettel élőben közvetíti!
 
 
 
A három nappal később, november 14-én, hétfőn, Csehország ellen megrendezendő találkozóra még kaphatóak belépők. A szombathelyi Arena Savariában 18 órakor kezdődő összecsapásra az alábbi linken vásárolhatóak még jegyek:
 
 
A normál belépők ára 3.200 Ft, elővételben viszont mindössze 2.600 Ft.
A kedvezményes jegyek 2.600 Ft-ba kerülnek, míg elővételben 2.000 Ft-ért kaphatóak.
 
Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!
Legnépszerűbb hírek