Győzelemmel folytatná a vb-selejtezőket a magyar válogatott
13
Nov
2022
Győzelemmel folytatná a vb-selejtezőket a magyar válogatott
19:05  |  2022. November. 13.
Újabb világbajnoki selejtező vár a magyar válogatottra hétfőn 18 órától, Csehország válogatottja érkezik Szombathelyre az Aréna Savariába. A magyar együttes szombat óta a helyszínen készül az újabb találkozóra. Sztojan Ivkovics és csapata továbbra is életben akarja tartani továbbjutási esélyeit.
 
- Tulajdonképpen amit elterveztünk a Bosznia elleni pénteki meccsünkre, azt meg is valósítottuk – mondta a Hunbasketnek a kapitány. - A különbséget igazából a támadólepattanók jelentették. Ha nem kosaraztunk volna jól, akkor ennyi támadóval a bosnyákok 25-30 ponttal nyerték volna a találkozót. Merthogy a legfontosabb mutatókban egyformán teljesített a két csapat, mi a büntetőkben és a triplákban is jobbak voltunk, sőt, kevesebb labdát adtunk el.
 
A fontos az, hogy mindenki egészséges, a csapat is motiváltan várja a cseheket.
 
- Ez volt az első mérkőzésünk, ami kicsit talán megtörte a fiúk hangulatát. Mindenki rosszkedvű volt, szerintem hozzám hasonlóan ők is nyerhetőnek érezték a bosnyákok elleni selejtezőt. 
 
Sztojan Ivkovics arra is felhívta a figyelmet, hogy nem téveszthet meg senkit, ha egy-egy játékos hiányzik az ellenfeleinktől. 
 
- Itt a világbajnoki selejtező utolsó körében mi már Európa elit iskolái ellen játszunk. Nem szabad lebecsülni egyetlen ellenfelünket sem, akik a hiányzók helyére lépnek, sokszor még motiváltabbak, emellett az ULEB kupában, Fiba Európa Kupában edződnek. Sőt, ugyanolyan erős szerkezettel rendelkeznek, nem lesznek alacsonyabbak, vagy kevésbé fizikálisak.
 
A kapitány hozzátette: a csapat ugyanúgy koncentráltan készül a hétfői világbajnoki selejtezőre, mint minden mérkőzésére. 
 
- Továbbra is motiváltak vagyunk, a továbbjutási esélyeink nem szálltak el, mert bármit is játszottunk volna Boszniában, mindenképpen nyernünk kell Litvániában, ha tovább akarunk jutni. Márpedig ez a célunk, ennek megfelelően készülünk a csehek ellen. 
 
 
A mérkőzésre még kaphatóak jegyek:
 
 
A normál belépők ára 3.200 Ft, elővételben viszont mindössze 2.600 Ft.
A kedvezményes jegyek 2.600 Ft-ba kerülnek, míg elővételben 2.000 Ft-ért kaphatóak.
 
Az online jegyértékesítés hétfőn délután 16:00-ig tart. Ezt követően csak a helyszíni jegypénztárakban lehet megváltani a belépőt, melyek 16 órakor nyitnak majd - itt már csak 2.600 és 3.600 Ft-ért vásárolhatóak meg a jegyek.
 
Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!
 
 
 
 
 
Fotó - Girgász Péter/MKOSZ
Legnépszerűbb hírek