Sztojan Ivkovics: Akkor leszek elégedett, ha a hozzáállásunk maximális lesz
26
Feb
2023
Sztojan Ivkovics: Akkor leszek elégedett, ha a hozzáállásunk maximális lesz
10:41  |  2023. Február. 26.
Kemény csata vár a magyar férfi kosárlabda-válogatottra a világbajnoki selejtezők utolsó körében. Az a Bosznia-Hercegovina látogat a Savaria Arénába, mellyel nem csupán a selejtező-sorozatban találkoztak már Váradi Benedekék, hanem az Európa-bajnokságon is összecsaptak.
 
Nincs könnyű helyzetben Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány, hiszen nem elég, hogy több játékost is nélkülöznie kell a megszokott keretből, Perl Zoltán után most Golomán György is lebetegedett.
 
- Nem tudjuk egyelőre, miként is néz majd ki a meccskeret – mondta a Hunbasketnek a kapitány. - A szerkezeti változások pedig módosíthatják a taktikát is. Egy biztos, a mérkőzésen minden kontaktban erősnek, keménynek kell lennünk.
 
A kapitány nem számít újdonságra a bosnyákoktól, ami nem jelenti azt, hogy könnyű dolgunk lenne vasárnap este.
 
- Visszatért hozzájuk Halilovic, azt kell mondjam, most erősebb a keretük, mint volt az odavágón Szarajevóban. A játékuk nem változott, nagy meglepetések nem érhetnek minket. Az a tapasztalatunk, hogy az eddigi meccseinken amíg fizikálisan fel tudtuk venni a versenyt, addig partiban voltunk, érvényesíteni tudtuk az akaratunkat. Erre kell figyelnünk Bosznia ellen.
 
Sztojan Ivkovics szerint kulcsfontosságú lesz, hogy miként reagálunk majd az ellenfél védekezésváltásaira.
 
- Akkor leszek elégedett a találkozó után, ha a hozzáállásunk maximális lesz. Nagyon fontos, hogy az új embereink minél hamarabb és minél jobban beépüljenek a keretbe, úgy, mint Somogyi Ádám és Golomán György. Ez azért is fontos, mert egy olyan helyzetben, mint a mostani, amikor hiányzik hat ember a megszokott 12-es keretünkből, be kell valakinek lépnie. Szóval mikor tudnánk beépíteni a fiatalokat, ha nem most?
 
A Magyarország – Bosznia-Hercegovina világbajnoki selejtező mérkőzés vasárnap 19 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.
 
 
A Bosznia-Hercegovina elleni, szombathelyi, ma este 19 órakor kezdődő találkozóra még kaphatóak jegyek az Eventim felületén, az alábbi linken:
 
 
A normál belépők ára 4.000 Ft.
A kedvezményes jegyek 3.000 Ft-ba kerülnek.
 
A helyszíni jegyértékesítés 16 órakor kezdődik.
 
Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!
 
 
 
 
Fotó - Girgász Péter/MKOSZ
Legnépszerűbb hírek