Légiós körkép: Hangáék újra az Euroliga Final Fourban
14
May
2023
Légiós körkép: Hangáék újra az Euroliga Final Fourban
17:30  |  2023. Május. 14.
A Real Madrid két mérkőzést játszott ezen a héten. Előbb az Euroligában egy hatalmas fordítást mutatott be a királyi gárda: a félidőben még 16 pontos hátrányban volt a Partizan ellen, végül azonban 98-94-re nyerni tudott, így 3-2-re megnyerte negyeddöntős párharcát, és újfent bejutott a Final Fourba. Hanga Ádám kezdőként 7 ponttal, 3 lepattanóval és a szokásos kiváló védekezésével segítette övéit. A bajnokságban a hatodik helyen álló Gran Canaria vendége volt a Real, és tükörsima sikert aratott (67-95), így 27-6-tal a harmadik a tabellán egy fordulóval az alapszakasz vége előtt. Hanga nem lépett pályára.
 
A Betis kulcsmeccset bukott el a Coviran Granada ellen hazai pályán (85-91) az ACB Ligában, hiába vezetett még a félidőben - a sevillai együttes továbbra is a 16. helyen áll, de azonos mérleggel, mint a mögötte lévő Granada (10-23). Az utolsó fordulóban a Granada a Joventut Badalonát fogadja, míg a Betis a Real vendége lesz, úgyhogy papírforma alapján maradhat ez a sorrend a tabellán, ami a Betis bennmaradását jelentené. Maronka Zsombor 11 és fél perc alatt is elért 8 pontig, illetve 1-1 lepattanóig és gólpasszig a Granada ellen.
 
Litvániában véget ért az alapszakasz, így ezen a héten már a negyeddöntőket játszották, amelyek két győztes meccsig tartanak. A 7Bet-Lietkabelis még a hét közben, az alapszakasz lezárásaként legyőzte az alapszakaszt megnyerő Zalgirist (87-85), így 23-10-zel a negyedik helyen zárt. Golomán György 4 pontot, 1 lepattanót és 2 gólpasszt rakott a közösben. A Lietkabelis aztán a negyeddöntő első meccsén a félidei 9 pontos hátrányát egy 33-16-os harmadik negyeddel tette semmissé, ezzel megnyerte az Uniclub Casino-Juventus elleni első találkozót (85-73). Golomán 9 perc játék alatt 5 pontot és 1 blokkot jegyzett.
 
Az alapszakaszt a második helyen záró Rytas a negyeddöntőben hosszabbítás után verte elsőre hazai pályán a Neptunast (107-99), idegenben pedig 95-91-re nyert a vilniusi gárda, amely így 2-0-lal tovább is jutott az elődöntőbe. Váradi Benedek sajnos egyik mérkőzésen sem szerepelt a Rytasnál.
 
Franciaországban még az alapszakasz legvégét bonyolítják éppen. A Gravelines-Dunkerque az utolsó előtti fordulóban kikapott a negyedik helyen álló JDA Dijon otthonában (95-85), így visszacsúszott a 9. helyre (16-17) - azonos mérleggel áll a nyolcadik Paris Baskeball-lal és a tizedik SIG Strasbourggal, úgyhogy lesz még csata az utolsó rájátszást érő helyért. A Gravelines az utolsó körben, kedden a 14. Nancy-t fogadja, a Paris a második helyen álló Boulogne-Levallois vendége lesz, a Strasbourg pedig a 11. helyen található Roanne otthonába látogat, úgyhogy jónak tűnnek a Dunkerque-i esélyek a playoffra. Benke Szilárd 8 ponttal, 3 lepattanóval és 2 gólpasszal végzett a Dijon ellen.
 
A Niners Chemnitz szerdán kezdi majd meg negyeddöntős párharcát a német élvonalban a Telekom Baskets Bonn ellen, Japánban és Olaszországban pedig a múlt héten véget ért az alapszakasz, így Rosco Allen és Mikael Hopkins idénye is.
 
 
 
Fotó - Hanga Ádám facebook
Legnépszerűbb hírek