Légiós körkép: Hangáék Euroliga-döntőt játszanak, Golomán az elődöntőbe dobta a Lietkabelist
21
May
2023
Légiós körkép: Hangáék Euroliga-döntőt játszanak, Golomán az elődöntőbe dobta a Lietkabelist
12:06  |  2023. Május. 21.
A Real Madrid a héten nem játszott bajnokit - az alapszakasz jövő szerdán zárul a spanyoloknál -, de ennek megvolt az oka: a Real és legnagyobb riválisa, a Barcelona a hétvégén Euroliga Final Fourban érdekeltek. A pénteki elődöntőben a királyi gárda a félidőben még 6 pontos hátrányban volt a katalánok ellen, a második félidőben viszont hengerelt, így bejutott a ma este 19 órakor kezdődő fináléba. Hanga Ádám 19 és fél percet töltött a pályán, 6 lepattanó, 2 gólpassz és 1 blokk került a neve mellé. A döntőt magyar kommentárral is nézhetitek, ehhez minden tudnivalót megtaláltok ezen az oldalon.
 
Németországban a Niners Chemnitz két sima vereséggel kezdte negyeddöntős párharcát az alapszakasz mellett múlt héten Bajnokok Ligáját is nyerő Telekom Baskets Bonn otthonában (94-63, 95-78). Filipovity Márkó elsőre 8 pontig jutott, a második találkozón pedig 1 pontot és 2 lepattanót rakott a közösbe. A három nyert mérkőzésig tartó párharc holnap este 20:30-kor folytatódik Chemnitzben.
 
Litvániában a 7Bet-Lietkabelis három meccsen jutott tovább az Uniclub Casino-Juventus ellen, miután a második meccset elbukta idegenben (86-77), a harmadikat viszont megnyerte hazai pályán (101-99), méghozzá Golomán György hathatós segítségével. A magyar magasember az idegenbeli összecsapáson mindössze 3 percet töltött a parketten 1 lepattanóért, a mindent eldöntő találkozónak viszont az egyik hazai hőse volt, miután ő dobta a legtöbb pontot, és holtversenyben övé lett a legtöbb VAL is a Lietkabelisnél, pedig csak 12 percnyi lehetőséget kapott (16 pont, 3 lepattanó, 1 blokk, 17 VAL). A panevezysi gárda az elődöntőben a Zalgiris-szel csap majd össze, az első meccsre holnap este 20:30-tól kerül sor.
 
A Rytas már a múlt héten bejutott az elődöntőbe, amit el is kezdett a Wolvest pályahátrányból kiejtő CBet ellen. Az első mérkőzésen nagyobb izgalmak nélkül győzött a vilniusi alakulat (82-74), és bár Váradi Benedek még nem játszott, legalább már nevezve volt a meccskeretbe - közel lehet a magyar válogatott irányítójának visszatérése.
 
Franciaországban pedig befejeződött az alapszakasz, sajnos nem úgy, ahogy azt Benke Szilárdék elképzelték. Az utolsó fordulóban a Gravelines-Dunkerque-kel azonos mérleggel álló Paris Basketball kikapott, a SIG Strasbourg nyert, így ha győzni tud a Dunkerque-i együttes, akkor bejutott volna a playoffba, mivel jobb volt az egymás elleni mérlege, mint a Strasbourgnak. A Gravelines azonban kikapott hazai pályán a Nancy-tól (88-93), így végül 16-18-cal a tizedik lett a tabellán, nem került be a rájátszásba. Benke 12 perc alatt 1-1 lepattanót és blokkot ért el.
Legnépszerűbb hírek