Báder Márton és Sztojan Ivkovics értékelték az Eb-selejtező sorsolását
08
Aug
2023
Báder Márton és Sztojan Ivkovics értékelték az Eb-selejtező sorsolását
19:03  |  2023. Augusztus. 08.
Mint arról délben beszámoltunk, a magyar férfi kosárlabda-válogatott Olaszországgal, Törökországgal és Izlanddal került egy csoportba a 2025-ös Európa-bajnokság selejtező-sorozatában. A mieinknek a Top3-ban kell végezniük a négyfős csoportban, erről nyilatkozott a bb1.hu-nak a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Báder Márton, valamint a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics.
 
Báder Márton: Azt gondolom, hogy reális kalapba kerültünk a teljesítményünk alapján. Az olasz és a török csapat papíron is, rangsorban is, mindenhogyan erősebb nálunk, komolyabb kosárlabda kultúrával és eredményekkel rendelkeznek. Izlandnál előrébb tartunk ez is biztos. Nem szeretnék szakmailag értékelni, ezt megtette a szövetségi kapitány és meg fogja tenni a szakmai bizottság, de azt gondolom egy teljesíthető feladat előtt állunk és természetesen szeretnénk harmadszor is kijutni az Eb-re, mert ez a szakág fejlődéséhez elengedhetetlen.
 
Sztojan Ivkovics: A magyar kosárlabdának az elmúlt bő évtizedben kialakult egy státusza, mely alapján a válogatott számára az Európa-bajnokságon a részvétel kötelező, a világbajnoksághoz legutóbb a szerencse hiányzott, az olimpiai egyelőre messze van tőlünk. Nehéz megmondani előre milyen is lesz ez a csoport, a realitás szerint az olaszok és a törökök nagyobb játékerőt képviselnek mint mi, viszont a harmadik helyre mindenképpen oda kell érnünk, nem lehet más célunk, minthogy ismét ott legyünk az Eb-n!
Legnépszerűbb hírek