Báder Márton: Az elnök, az elnökség és a szakmai bizottság közös döntése lesz a következő kapitány kiléte
21
Aug
2023
Báder Márton: Az elnök, az elnökség és a szakmai bizottság közös döntése lesz a következő kapitány kiléte
07:00  |  2023. Augusztus. 21.
Mint ismeretes, Sztojan Ivkovics az lengyelországi olimpiai selejtező után beadta lemondását, mely elfogadásra került. Ezzel kapcsolatban beszélgett a bb1.hu a szövetség elnökével, Báder Mártonnal.
 
 
- Sztojan elmondta, hogy már a torna előtt közölte a csapattal, hogy nem folytatja tovább. Önnek mikor jelezte lemondási szándékát?
 
- Kint voltam Lengyelországban a portugálok elleni mérkőzésen, és ott kettesben leültünk beszélgetni. Akkor már jelezte, hogy szeretné benyújtani a lemondását, én akkor arra kértem, hogy amikor vége van az olimpiai előselejtezőknek, és hazajönnek, üljünk le Budapesten hármasban Bodnár Péter főtitkárral, és ott beszéljünk erről. Ennek megfelelően bejött a székházba csütörtökön, és elmondta az érveit, okait, és elfogadtam a lemondását.
 
- Miért döntött úgy, hogy elfogadja?
 
- Ismerem őt már 20 éve, normális kapcsolatban vagyunk, elnök-kapitány viszonylatban csak pár hónapig voltunk kollégák, a döntését tiszteletben tartottuk. Mindannyiunk érdeke, hogy a magyar kosárlabda fejlődjön, ezért dolgozunk, és ha ő úgy érzi, hogy ez most a helyes döntés, akkor ezt elfogadom, és annak ellenére, hogy lemondott, továbbra is azon leszünk ő is, én is és az egész Szövetség, hogy a szeretett sportágunkat szolgáljuk, fejlesszük.
 
- Nyilván az ember akarva-akaratlanul belefut pletykákba a következő kapitány személyével kapcsolatban. Hogy állnak ezzel a kérdéssel?
 
- Én a jogszabályok és a szerződések legnagyobb tisztelője vagyok. Attól függetlenül, hogy Gliwicében már jelezte felém, hogy lemondana, amíg ez hivatalos formában nem történt meg, addig nem kezdtünk el foglalkozni azzal, hogy ki legyen az utód.
 
Nem tárgyaltunk senkivel, nem foglalkoztunk senkivel, senkit nem kerestünk meg, semmi olyasfajta jövőbe tekintő cselekedet nem volt a részünkről, ami ezzel a kérdéssel foglalkozna.
 
Mi mostantól tudunk azzal foglalkozni, hogy ki pótolja a szövetségi kapitányt, illetve, hogy kit tartunk méltónak és szakmailag megfelelőnek, hogy ezt a posztot betöltse. 2024 februárjában van a következő selejtező ablak, addig nincsen a férfi válogatottnak hivatalos mérkőzése.
 
 
 
 
Forrás - bb1.hu
Fotó - Girgász Péter/MKOSZ
Legnépszerűbb hírek