Remekül sikerült a táborzáró meccs
23
Jul
2020
Remekül sikerült a táborzáró meccs
20:50  |  2020. Július. 23.
Fennállása egyik legfurcsább edzőtáborán lesz túl három nap múlva a felnőtt női válogatott. Székely Norbert szövetségi kapitány és csapata ugyanis úgy készült az őszi Európa-bajnoki selejtezőre, hogy még az sem tudható, megrendezik-e azt a vírushelyzet miatt. Ennek megfelelően ellenfele sem akadt a csapatnak egy-egy edzőmeccsre, így jobbára egymás között játszottak Studer Ágiék. Na persze ezek nem bulimeccsek voltak ám, hanem kőkemény harcok, de talán egy igazi meccs egy másik válogatottal, az alighanem mindenkinek hiányzott.
 
A csütörtök esti egymás közti derbi, a pirosak és a fehérek csatája kifejezetten élvezetes, jó meccset hozott, amit a pirosak nyertek Horváth Betti triplájával. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ahogyan az eredmény is mutatja, meglehetősen izgalmas mérkőzést vívott a két csapat. A hiányzók Dubei Debóra, Aho Nina, Határ Betti és Zele Dorina voltak.
 
A piros mezben lévő, Székely Norbert által vezényelt csapat kezdett jobban, Lelik Réka és Török Ágnes vezérletével, na meg Horváth Betti energikus játékával mindig egy lépéssel előrébb jártak Cziczás László „fehérjeivel” szemben. Keményen védekezett mindkét csapat, s az első negyedben bizony akadt gond a pontossággal is, eladott labdák, kimaradt ziccerek igazolták ezt.
 
Aztán a második negyeddel megjöttek a pontok is, Lelik rendre a legjobbkor talált be, míg a túloldalon Pusztai Petra is megtalálta a dobóformáját. Egyik fél sem tudott elhúzni a másiktól, ami azt is mutatta, hogy remekül sikerült összeállítani a két együttest, gyakorlatilag egyforma játékerőt képviseltek.
 
Egészen a záró negyedig nem változott a játék képe, Törökék irányítottak, s hol Kányási, hol Lelik érkezett egy-egy lélekromboló triplával. Ám az utolsó játékrészre Bálint Réka hátára vette övéit, s mivel Kiss Angelika és Kiss Virág is jól dolgozott a palánkok alatt, megfordították az állást. Aztán jött az utolsó perc, egy ponttal ezúttal éppen a pirosak vezettek, amikor Bálint Réka jó hét és fél méterről betalált, így egyetlen támadással a vége előtt már ők tűntek győztesnek.
 
Jött az időkérés, majd a pirosak a végletekig kijátszották az akciójukat, Horváth Betti Lelik Réka remek passzával teljesen üresen maradt a triplavonalnál, s ahogyan illik, be is dobta a labdát. Ezzel egyetlen ponttal győztek a pirosak, persze a lényeg aligha ez, sokkal inkább az, amit Székely Norbert a végén mondott Cziczás Lászlónak. A szövetségi kapitány azt ecsetelte, hogy mennyire higgadtan és szépen kijátszotta utolsó helyzetét a csapat, volt türelmük helyzetig játszani, s volt olyan játékos, aki meglátta a társat, oda is adta a labdát, miközben magára húzta a védőket. A lényeg ugyanis ez, kellő harci szellemben, szoros végjátékban is hideg fejjel gondolkodva megtalálták a lányok a megfelelő megoldást. Mindenesetre nem rossz előjel az őszi Eb-selejtező előtt.
 
Piros csapat – Fehér csapat 66-65 (16-13, 19-18, 17-17, 14-17)
 
PIROSAK: Horváth 11/3, Lelik 16/9, Weninger 6, Török 11/6, Barnai 9. Csere: Kányási 9/9, Mérész 2.
 
FEHÉREK: Studer 4, Raksányi 7, Pusztai 13, Kiss V. 6, Kiss A. 10. Csere: Katona 6, Bálint 17/9.
Legnépszerűbb hírek