Tesztüzemben – buborékba költözött a női válogatott
07
Nov
2020
Tesztüzemben – buborékba költözött a női válogatott
20:00  |  2020. November. 07.

Két teszttel kezdték a Hollandia elleni amszterdami Európa-bajnoki selejtezőre való felkészülést a magyar női kosárlabda válogatott játékosai, valamint a stáb tagjai. A gyorsteszt után jöhetett a PCR-teszt, ez utóbbiból két negatívan vár el a nemzetközi szövetség minden játékostól, edzőtől, gyúrótól, orvostól. Ennek birtokában utazhat csak a csapat kedden Amszterdamba, a buborékba.

 

De mi is az a buborék? Lényegében egy speciálisan értelmezett karantén, egy lezárt szállodaszárny, ahonnan csak a sportcsarnokba mehetnek a csapatok, majd onnan vissza. Már Székesfehérváron is ennek megfelelően dolgozik a válogatott, nagy segítség, hogy az MKOSZ edzőcsarnokba egybeépült a Lakeside Hotellel, így csak egy pár méternyi séta az edzés helyszíne.

Mi tagadás, nem lesz éppen izgalmas az előttünk álló hét ebből a szempontból, de nem is ezért utazik a magyar válogatott Hollandiába, sokkal inkább azért, hogy visszavágjon az egy évvel ezelőtti vereségért.

 

Persze nem lesz ez olyan egyszerű, főleg annak ismeretében, hogy Székely Norbert szövetségi kapitány csapatösszeállítási terveibe igencsak beleszólt a koronavírus. Nem lehet ott a keretben a fertőzése miatt az eddig két Eb-selejtező legeredményesebb magyar játékosa, Határ Betti, valamint az elsőszámú irányító, Studer Ágnes. Tegyük hozzá, hogy Yvonne Turner még nem épült fel súlyos sérüléséből, így ő sem utazhat. Sőt, az elmúlt hetekben remek formát mutató fiatal tehetség, Dombai Réka sem maradhatott az edzőtáborban, neki a keze sérült meg a legutóbbi bajnokin.

 

De a csapat az első a „tesztüzem” után máris minden idegszálával a jövő szombati selejtezőre összepontosít, arra a meccsre, amire a nyári összetartáson is oly sokat készültek a játékosok.

 

Persze a tesztelés sem marad ki a lányok életéből, vasárnap következik a második PCR-vizsgálat, majd kedden hajnalban repülőre szállnak Raksányi Krisztáék, s irány Amszterdam.

Legnépszerűbb hírek