Székely Norbert: Motiváltan, sikeréhesen várja a válogatott a november 14-ei találkozót
09
Nov
2020
Székely Norbert: Motiváltan, sikeréhesen várja a válogatott a november 14-ei találkozót
12:00  |  2020. November. 09.
Szombaton Amszterdamban, a 2021-es Eb-selejtezők alkalmával Hollandiával mérkőzik a magyar válogatott. Az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjából a járványügyi intézkedések miatt online tartott sajtótájékoztatót Székely Norbert, szövetségi kapitány és Raksányi Krisztina, a magyar válogatott csapatkapitánya.
 
A magyar csapat pénteken vonult edzőtáborba. “A maga nemében minden normálisan halad, azokat a programokat, amiket terveztünk – gondolok itt edzésre, csapatösszetartásra – mind el tudtuk végezni.” – mondta bevezetőjében Székely Norbert.
 
A csapattal nem tarthat Hollandiába Határ Bernadett és Studer Ágnes, illetve függőben van Cyesha Goree szereplése. Honosított játékosunk a sportkórházban kivizsgáláson vesz részt és az eredményeinek kiértékelése után dől el, hogy engedélyezik-e a szereplését. Voltak olyan kisebb sérülések, amik nem a koronavírus okán keletkeztek. Dombai Réka nem léphet pályára az Eb-selejtezőn, mivel még a válogatott edzőtábor előtt Győrben az egyik edzésen szenvedett kézsérülést. Weninger Virág pedig ráesett a lábára, a szereplése kérdéses.
 
"Akik itt vannak és tudnak dolgozni, kiválóan teljesítenek, komoly munkamorálról tesznek tanúbizonyságot." – tette hozzá Székely Norbert.
 
Már a hétvégén is buborékban élt a válogatott, de ez nem zökkentette ki a csapatot. “Hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy korlátozott a mozgásterünk.”  – mondta erről Raksányi Krisztina, míg a szövetségi kapitány az emelte ki, hogy összeszokott közösségről van szó, amelynek tagjai pontosan tudják, hogy mire számíthatnak egymástól.
 
A válogatottunk egy győzelemmel és egy vereséggel áll a csoportjában, így nagy tét mellett dobják fel a labdát szombaton. "Ez a csapat nyomás alatt jól teljesített, amit tavaly az Eb-n is láthattunk, illetve a szlovákok ellen is jól jöttek vissza a lányok a hollandiai vereség után. Most sokkal több információnk van a hollandokról, tudtuk elemezni a játékukat. A nyári négyhetes összetartás is rengeteget segített. Nagyon motiváltak leszünk és teljesen más arcunkat fogjuk mutatni, mint tavaly novemberben." – fogalmazott Raksányi Krisztina, akihez Székely Norbert is hasonló gondolatokkal csatlakozott: “Az elmúlt évben a hollandokról minimális információnk volt, most szakmailag többet tudunk róluk.”
 
A belső posztokat nézve Határ Bernadett biztosan hiányozni fog és kérdéses Cyesha Goree játéka is. “Más szerkezetben kell gondolkozni.” – mondta erről a helyzetről a szövetségi kapitány. "A mélységi játékunk ebben a tekintetben korlátozott lesz. Cyesha sokat segíthetne, ha ott lehetne. Ez egyelőre feltételes mód. Lesznek játékosok, akik reményeink szerint másféleképpen, de meg tudják oldani a mélységi játékot. Betöréssel, labdavezetéssel lehet ezen segíteni és a leosztásokból helyzetbe hozni a magas embereinket. Nem szeretnénk elveszíteni azt a lehetőséget sem, hogy a mostani játszó centereinknek passzokkal, átadásokkal is betegyük a labdát."
 
Raksányi Krisztina a szezon eddigi időszakát Franciaországban a Tarbes játékosaként töltötte. A szerződése október végén lejárt, de reményét fejezte ki, hogy vissza tud térni, mivel vannak lehetőségei. "Csak pozitív dolgokat tudok mondani. Felüdülés volt, sikerült beilleszkednem. A csapattársakról, az edzőkről, a városról jó tapasztalataim vannak. Az edzéseken és azokon a mérkőzéseken, amiken pályára léptem, nagyon jól teljesítettem. Az összes edzés gyakorlatilag olyan volt, mint egy mérkőzés. Játékban vagyok." – idézte fel az elmúlt heteket a válogatottunk csapatkapitánya.
 
Ami a magyar válogatott programját illeti, hétfőn egymás elleni mérkőzéssel folytatódik az összetartás. Nyárról nagyon jó tapasztalatok vannak az ilyen versenyhelyzetről. A küldöttség kedden kel útra Hollandiába, 14 játékos alkotja majd az utazó keretet. A helyszínen is lesznek edzéslehetőségek és ha véletlenül azon alkalmakkor sérülés történik, akkor biztosítani kell a cserelehetőséget. Amszterdamban csütörtökön a küldöttség megnézi a Hollandia – Szlovákia mérkőzést, majd pénteken lesz még egy edzés.
 
Motiváltan, sikeréhesen várja a válogatott a november 14-én esedékes találkozót.
 
– zárta a sajtótájékoztatót Székely Norbert.
Legnépszerűbb hírek