Már Pöstyénben a magyar válogatott
31
Jan
2021
Már Pöstyénben a magyar válogatott
14:00  |  2021. Január. 31.
Háromórás buszozás után megérkezett a magyar női kosárlabda válogatott a szlovákiai Piestanybe, vagy ahogyan régebben mifelénk hívták, Pöstyénbe. Nem tartott a csapattal Pusztai Petra és Bernáth Réka, ők a végső keretszűkítésnél maradtak otthon. Azaz tizennégyen készülnek a csütörtöki, sorsdöntő csoportmeccsre.
 
A hangulatos fürdőváros többeknek egy négy évvel ezelőtti eseményt elevenít fel, ami szinte kísértetiesen hasonló ahhoz, ami most vár Raksányi Krisztáékra.
 
Szóval amikor a magyar csapat Szlovákiával játszott a biztos kijutásért a 2017-es csehországi Európa-bajnokságra, pontosan itt, Pöstyénben rendezték a csoportzáró rangadót. Csapatunk végül könnyedén nyerni tudott, s utazhatott Hradec Kralovéba a kontinenstornára. De ez már történelem, most többeket a jelen, illetve az egészen közeli jövő, a február 4-e sokkal jobban érdekel. Nincs mit számolgatni, a magyar csapatnak nyernie kell, csak ebben az esetben lehet a nyári kontinenstornáról beszélgetni.
 
A pöstyéni buborékba, a Vág folyó melletti Park Hotelbe először a magyar küldöttség busza érkezett meg. Vírusmentes időszakban alighanem ez a hotel sem lenne üres, így viszont most kizárólag a három csapat, Szlovákia, Hollandia és Magyarország válogatottja tartózkodhat a szállóban. 
 
Lányainkra, már persze azokra, akiknek a szerológiai tesztjük nem lett pozitív, várt egy gyorsteszt. Sokan joggal tehetik föl a kérdést, miért jó az, ha valakinek pozitív a szerológiai tesztje? Nos, annyit változott a nemzetközi szövetség álláspontja a legutóbbi Európa-bajnoki buborékhoz képest, hogy aki már átesett a betegségen, és a szervezetében kimutatható egy bizonyos mennyiség fölött az antigén testek jelenléte, akkor azt már nem tesztelik, mivel ő védett a betegséggel szemben, s nem is terjeszti már. A magyar küldöttség többségénél ez így van, így jó eséllyel nincs miért aggódni.
 
Elsőre mindenesetre negatívak lettek a gyorstesztek, így nyugodtan megebédelhetett az együttes. A szigor persze továbbra is komoly. Festői környezet ide, sétára csábító folyópart oda, bizony nem lehet kimozdulni a hotelből, csak edzésre menet. Még az étel szedéséhez is nejlonkesztyűt kell húznia mindenkinek, az asztaloknál is figyeltek az ültetésre, a távolság betartására.
 
Délután fél öttől edzést vezényel a szakmai stáb a lányoknak, az edzőtábor eddigi napjait nézve minden bizonnyal kőkemény másfél órára számíthatnak Határ Bettiék.