Legyőztük Szlovákiát, szombat estig izgulhatunk, hogy kijutunk-e az Eb-re
04
Feb
2021
Legyőztük Szlovákiát, szombat estig izgulhatunk, hogy kijutunk-e az Eb-re
19:45  |  2021. Február. 04.

Elszántan, jó felkészüléssel a háta mögött várta a Szlovákok elleni sorsdöntő Eb-selejtezőt a magyar női kosárlabda-válogatott. Székely Norbert csapatával még négy dolog is megeshetett a mérkőzés előtt. Győzelmével megnyerheti a csoportot, vagy kijuthat csoport másodikként, de az is előfordulhat, hogy egy siker sem ér részvételt. Ami biztos volt, ha kikapunk, lemaradunk a kontinenstornáról.

Csatasorba állt Fegyverneky Zsófi és visszatért Határ Bernadett is. Jó előjelek…

Balintova kosaraira, Raksányi válaszolt triplával, ezt követően azonban hosszú gólcsend következett, amit Oroszova büntetői törtek meg. Kemény védekezést kaptunk a szlovákoktól, de Fegyverneky remekül játszotta meg Határt a palánk alatt, így ismét egál volt. Fegyverneky duplájával vezetett először a magyar válogatott, Studer triplájával pedig már öt volt ide, Goree is betalált közelről, ezek a mi perceink voltak. Dudasova triplája nyugtatta a hazaiakat,  de Raksányi is betalált a sarokból. Dudasova jó büntetői után Kissre fújtak támadóhibát, három pontra zárkózott Szlovákia. Óriási küzdelem volt a pályán, Kiss is betalált, de Slamova is jól büntetőzött. Teljes rövidzárlat jött a negyed utolsó húsz másodpercében, kétszer is elvesztettük a labdát. Triplát és duplát is kaptunk belőle. 22-19.

Határ szerezte az első kosarat a második negyedben és a ráadás büntetőt is bedobta. Egyenlítettünk, 22-22. A vezetést is a kíváló center tempójával vettük vissza. Nagyon keményen, fault-határon védekeztek a hazaiak, de Goree kétszer is villant, határozott volt a palánk alatt. Határ szerezte meg a harmincadik pontunkat a negyed közepén, 27-30 volt a táblán. Meglógni azonban nem sikerült, minden kosarunkra azonnal jött a válasz. Ezeket a magyar kosarakat egyébként jellemzően  a szenzációsan játszó Határ szerezte. A negyed második felére nagyon feljavult a játékunk, 31-38-as állásnál időt is kértek a hazaiak. Két támadást is jól védekeztek ki a mieink, de előbb Hatát “lépte el”, majd Raksányi rontott triplát. Székely Norbert időt kért.  Tíz pont fölötti előnnyel zártuk az első félidőt, Fegyverneky duplájával. 31-42.

A szlovákok szerezték a második félidő első két kosarát, teljesen megzavarodtunk. Rontott dobások, rossz passzok és egyetlen dobott pont öt perc alatt. A negyed derekán 36-43 volt az eredményjelzőn. Folytatásban is döcögött a támadójátékunk. A játékrész hajrájára kettő maradt a 11 pontos előnyből, egy pontot dobtunk nyolc perc alatt. Határ szerezte a második kosarunkat. 42-45.

Az utolsó negyedet ott folytattuk, ahol a harmadikat abbahagytuk. A tiszta ziccereket nem dobtuk be, triplával egyenlítettek a szlovákok. Goree duplája adott némi reményt, de Slamova triplája után már a hazaiak vezettek. Fegyverneky büntetőzött jól, de azonnal jött rá a válasz. Fegyverneky oldotta meg egyedül, öt perccel a vége előtt egyel vezettünk. Studer kosara után pedig már a hazaiak kértek időt. Határ kosarával folytatódott a mérkőzés, majd szlovák-tripla szottyant a gyűrünkben. Fegyverneky és Határ büntetői után 53-39 volt a táblán. Fegyverneky dobta be egyik büntetőjét, majd Goree is csak egyet dobott be. Izgalmas volt vége, felváltva estek a kosarak. Négy másodperccel a vége előtt, Határ büntetői után, hét ponttal vezettünk. és már nem is tudtak kosarat szerezni a hazaiak. 67-55.

A magyar válogatott az elrontott harmadik negyed ellenére megérdemelten nyert. Szombaton dől el, hogy kijtunk-e az Eb-re.

 

SZLOVÁKIA - MAGYARORSZÁG 57-65 (22-19, 9-23, 11-3, 15-20)

Eb-selejtező, H-csoport
Diplomat Arena, Pöstyén, Szlovákia
Goran Sljivic, Vasileos Pitsilkas, Gintaras Maciulis

Szlovákia: Balintova 7, Dudasova 9/3, Oroszova 6/6, Prazenicova 2, Jurcenkova 2. Cserék: Sujova 4, Moravcikova 2, Palenikova 6/6, Remenarova 4, Slamova 13/9.

Magyarország: Fegyverneky 13, Studer 8/3, Raksányi 6/6, Goree 11, Határ 25. Cserék: Dubei -, Kiss 2, Török, Aho -, Zele -, Török -.

Legnépszerűbb hírek