Nem leszünk ott az idei női Eb-n
06
Feb
2021
Nem leszünk ott az idei női Eb-n
22:39  |  2021. Február. 06.
A magyar válogatott nélkül rendezik meg a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokságot. A spanyol-francia közös rendezésű kontinenstorna selejtezőjének utolsó fordulójában minden eredmény kedvezőtlenül alakult válogatottunk számára.
 
Szlovákia csütörtöki 65-57-es legyőzése után életben tartotta továbbjutási esélyeit válogatottunk. Erre két út mutatkozott a szombati játéknapon már nem játszó mieinknek. Az egyik a H-csoport megnyerése, a másik pedig az, hogy az öt legjobb második közé bekerüljünk.
 
Ahhoz, hogy a csoportunk első helyén végezzünk, arra lett volna szükség, hogy Szlovákia 9 pontnál kisebb különbséggel győzze le Hollandiát. Végül a szlovákok 61-50-es sikert arattak és ezzel megnyerték a “H” jelű triót, kvalifikálva magukat a nyári seregszemlére. Drámai találkozó volt a szempontunkból, még két perccel a vége előtt is mindössze 56-50-re vezetett Szlovákia. A hajrában azonban döntő pillanatokban nem remegett meg a kezük.
 
A Szlovákia – Hollandia találkozó eredménye azt jelentette, hogy abban bízhattunk: bekerülünk az öt legjobb csoportmásodik közé. 2/2-es mutatóval és +7-es pontkülönbségünkkel három találkozón dőlt el a sorsunk. Ezek közül kettőnek kellett volna kedvezően alakulnia. Végül azonban Lettország 21 ponttal, 78-57-re múlta felül Németországot, Montenegró esélyt sem adott Izraelnek és 78-52-re nyertek, míg Görögország 73-55-re verte Bulgáriát. Ez azt jelenti, hogy a magyar csapat a csoportmásodikak rangsorában a 7. helyen zárt.
 
Szombaton a késő esti órákban véglegessé vált a 2021-es spanyol-francia közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság 16 csapatos mezőnye, melyet az alábbi válogatottak alkotnak: Belgium, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Fehéroroszország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Montenegró, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Törökország.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball
Legnépszerűbb hírek