Végig vezetve nyerte harmadik portugáliai mérkőzését női válogatottunk
21
May
2022
Végig vezetve nyerte harmadik portugáliai mérkőzését női válogatottunk
07:00  |  2022. Május. 21.

Végig vezetve, a portugáliai edzőtábor legjobb játékával ismét legyőzte a házigazdát a magyar női válogatott Rio Maiorban. Kőkemény portugál válogatottat ismerhetett meg a magyar csapat, Ricardo Vasconelos tanítványai elsősorban helyenként kifejezetten durva védekezésükkel okoztak nehézséget Lelik Rékáéknak.

 

A harmadik meccsen, csakúgy, mint az előző kettőn, remekül kezdett a magyar csapat, jól védekeztek, a megszerzett labdákból pedig szép kosarakat dobtak Studer Ágnesék. Az első összecsapáson még remeklő két portugál center ezúttal már jobbára észrevehetetlen volt, illetve Sofia Da Silva könyökösei révén azért többek emlékezetébe bevéste magát.

 

A meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtó magyarok remekül reagáltak a házigazdák elfogadható szintet jócskán túllépő keménységére, s megtalálták azt a harcmodort, amiben jobbak tudnak lenni. Ez pedig a szervezett, okos kosárlabda, s a szoros, pontos védekezés volt. Akadtak ugyan hullámvölgyek a mieink játékában, ám ezen az estén több jó teljesítménnyel mindig át tudtak rajta lendülni. Székely Norbert minden játékosának lehetőséget tudott adni, többen éltek is a bizalommal. Így aztán a fordításra szemernyi esélye nem volt Da Silváéknak, a legszorosabb állás éppen a lefújás pillanatára alakult ki.

 

A magyar lányok az edzőtáborozást Székesfehérváron, a szövetség edzőközpontjában folytatják.

 

Székely Norbert:

Nagyon hasznos napokat töltöttünk Rio Maiorban. Jó volt látni, hogy a lányok alkalmazkodni tudtak az ellenfél nagyon kemény védekezéséhez, higgadtak tudtak maradni. Az utolsó mérkőzésen játszottunk a legjobban, azaz lépésről lépésre haladtunk előre. 

 

PORTUGÁLIA - MAGYARORSZÁG 63-73 (10-19, 12-23, 20-14, 21-17)

Felkészülési mérkőzés
Portugália, Rio Maior

Portugália: Umabano 16/12, Rodrigues 8, Correia 6/6, Da Silva 4, Robalo 7. Csere: Soeiro, 9 Ferreira, L. Silva, Kostourkova, Filipe 5, M. Silva 9, Costa, Alves.

Magyarország: Lelik 12, Studer 9/3, Weninger 5/3, Varga 8/6, Kiss A. Csere: Kiss V. 9/3, Török 6/6, Mányoky 7/3, Bach 2, Mérész 4, Dúl 4, Ruff-Nagy 7.

Legnépszerűbb hírek