Bravúros győzelemmel zártuk az Eb-felkészülést
10
Jun
2023
Bravúros győzelemmel zártuk az Eb-felkészülést
18:50  |  2023. Június. 10.
Egyetlen ponton változott a magyar női kosárlabda válogatott meccskerete a pénteki spanyolok elleni meccshez képest: Aho Nina helyén a szekszárdiak fiatal játékosa, Miklós Melinda került be a 12-es rotációba.
 
A péntekihez hasonló agresszivitással és sebességgel kezdett a két csapat, ami amiatt is volt fontos, mivel az Európa-bajnokságon is két egymást követő napon rendezik az első két fordulót a csoportkörben. A spanyolok kapták el jobban a rajtot, alig öt perc után magához is hívta játékosait Székely Norbert (6-12). Elsősorban a palánk alól tudott eredményes lenni a magyar csapat, a kinti dobások ezúttal rendre célt tévesztettek. Így a remekül triplázó Torrensék tartani tudták a negyed első felében megszerzett előnyüket (13-19).
 
Cyesha Gore jó játékával tartották a lépést a magyarok az Eb-favorittal, Horváth Bernadett triplájával már 7-1-es sorozatot produkáltak a mieink (20-21). Kiegyenlített lett a játék, de az egyenlítés egészen a 17. percig nem igazán akart összejönni Dubeiéknek, ekkor Ruff-Nagy elcsent labdáját éppen a magyar csapatkapitány értékesítette (27-26). Spanyol percek következtek a nagyszünet előtt, de Lelik két szép kosarával és Dubei szemfüles labdaszerzésével csak egyetlen pont maradt a spanyolok előnyéből (35-36). 
 
Fordulás után is a remekül játszó Kiss Virág - Cyesha Gore páros volt a magyar válogatott játékának erőssége, s amikor már a külső dobások is színesítették a palettát, akkor sikerült meglépni a spanyoloktól (47-40). Egyre jobban játszottak Studerék, állandósult a magyar vezetés (55-46). Jó kimondani, de a vendégek kapkodni kezdtek, nem tudtak mit kezdeni a remek magyar védekezéssel. Így a záró játékrész előtt már 12 pontosra hízott Kiss Virágék előnye (60-48).
 
A záró negyedben láthatóan igyekeztek még keményebb védekezéssel megtörni a magyar támadójátékot Rodrígezék, de Kiss Virág fontos kosaraival megállították a vendégek rohamait a magyar lányok. Sőt, Lelik duplájával két és fél perccel a lefújás előtt húsz pontra nőtt a magyar vezetés. A remek játékot a soproni közönség vastapsa kísérte, járt is az elismerés, hiszen egy több mint biztató eredménnyel, valamint helyenként kiváló játékkal zárta a felkészülést a magyar válogatott (77-65).
 
Székely Norbert csapata hétfőn utazik Szlovéniába, ahol az első meccsét 15-én csütörtökön Szlovákiával szemben vívja.
 
 
Magyarország - Spanyolország 77-65 (13-19, 22-17, 25-12, 17-17)
 
Női válogatott felkészülési mérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Praksch Péter, dr. Mészáros Balázs, Nagy Viktor
 
Magyarország: Studer 10/6, Lelik 11/3, Dubei 8/6, Goree 14, Kiss 16. Csere: Török -, Horváth 3/3, Kányási 6/6, Miklós -, Határ 4, Ruff-Nagy 5.
 
A spanyolok legjobb dobói: Rodriguez 16/9, Torrens 12/9, Carrera 9.
 
 
 
 
Fotó - Girgász Péter/MKOSZ
Legnépszerűbb hírek