Székely Norbert: Felnéznek erre a csapatra
23
Jun
2023
Székely Norbert: Felnéznek erre a csapatra
21:59  |  2023. Június. 23.
Ma kora délután sajtótájékoztatót tartott a magyar női kosárlabda-válogatott Ljubljanában.
 
Elsőként a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Báder Márton elmondta, hogy nagyon tetszik neki az, ami eddig történt az Európa-bajnokságon.
 
"Szeretnék gratulálni a négy közé jutásért a csapatnak. Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, de még nincs vége a kontinenstornának. Az olimpiai selejtezőt sikerült kiharcolnunk, és először játszhatunk majd teher nélkül az elődöntőben. Sosem tettünk túl nagy nyomást a csapatra, de szerencsére reálisan láttuk azt, hogy ez a válogatott a legjobb nyolc közé várható, és ott is van esélye a továbblépésre. Reméljük, hogy nem ez jelenti az út végét. Személy szerint nagyon örülök, hogy elnökként a részese lehetek ennek." - fogalmazott az MKOSZ elnöke.
 
 
Pukler Gábor, női válogatottunk csapatvezetője hangsúlyozta, mekkora munka folyik a háttérben.
 
"Kiemelném Plézer Gábor technikai vezetőt a szervezés részről - ha szükségünk van valamire, ő mindig elintézi. Meg kell említenem fizioterapeutáinkat, akik a rehabilitációban és a sérülések kezelésében végeznek óriási munkát, elég Cyesha Goree-ra gondolni, és természetesen itt ki kell emelnem csapatorvosunkat, Dr. Kovács Ignácot is. Az egész háttérstáb nem látványos, de nagyon fontos munkát végez, és erre is nagy szükség van." - mondta Pukler Gábor.
 
 
A csapatkapitány, Dubei Debóra vette át a szót, aki elmondta, nagyon jó volt ma felkelni, és úgy ébredni, hogy elődöntőt játszunk holnap.
 
"Szerintem tegnap még felfoghatatlan volt számunkra, ami történt, nem tudtuk hova rakni, hogy mit értünk el, de mára kezdett leülepedni, hogy mit értünk el, hogy 26 év után újra a legjobb négy között van Magyarország az Eb-n. Az útnak és az Európa-bajnokságnak azonban még nincs vége számunkra. Ahogy eddig, most is csak a következő lépésre koncentráltunk. A spanyolok ellen örömjátékot kell játszanunk, és ha felszabadultan kosárlabdázunk, akkor bármi lehet. Nagyobb előnyöket adtunk le többször is, de remélem, hogy ez megváltozik holnap, és akkor döntőt játszhatunk vasárnap." - zárta gondolatait Dubei.
 
 
Székely Norbert szövetségi kapitány azzal kezdte gondolatait, hogy egyre többen köszönnek a magyaroknak a szállodában és a csarnokban is.
 
"Egyre jobb magyarnak lenni, egyre nagyobb megbecsülést kap ez az együttes, és egyre nagyobb elismerést kap a teljesítményünk. Sok tornán voltam már a válogatottal, és úgy érzem, hogy most először felnéznek erre a csapatra - ha nem is félnek tőlünk, de tartanak. Az Európa-bajnokság, az elért eredményeink és az, hogy olimpiai selejtezőt játszhatunk majd, átlépték az emberek ingerküszöbét." - mondta Székely Norbert, aki azt is elárulta, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált a nemzeti együttesnek az elődöntőbe jutáshoz.
 
"Hatalmas büszkeség ezt a magyar mezt viselni, nagyon büszke vagyok erre."
 
Székely Norbert Winston Churchill második világháborús idézetével folytatta: "Ez nem a vég kezdete, hanem a kezdet vége. Ezt Churchill mondta London bombázásakor, és a spanyolok is biztosan bombázni fognak minket holnap, de remélem, előbb elhárítjuk ezeket a támadásokat, aztán nyerünk. A spanyol, a belga és a francia csapat is magasabb kategóriát képvisel, mint mi, ezért nincs rajtunk teher. Ettől függetlenül itt vagyunk, most, ezen az Eb-n lehet érmet nyerni, és ezért nem lehet ezt a lehetőséget kiengedni a kezünkből, meg kell ezt ragadnunk." - fogalmazott női válogatottunk szövetségi kapitánya.
 
 
 
Fotó - Girgász Péter
Legnépszerűbb hírek