Összetartáson vett részt a női U20-as válogatott
22
Nov
2022
Összetartáson vett részt a női U20-as válogatott
19:07  |  2022. November. 22.
November 18. és 21. között Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában összetartáson vett részt az U20-as válogatott. Tursics Krisztián szövetségi kapitány és stábja 14 játékossal dolgozott a napokban.
 
„A legfontosabb cél az volt, hogy megismerkedjünk egymással, mivel teljesen új szakmai stáb vette át az U20-as válogatott irányítását.” – mondta a wbasketnek Tursics Krisztián.
 
„Tisztában voltunk azzal, hogy lesznek hiányzók. Vannak olyanok a bő keretben, akik az Egyesült Államokban tanulnak, többeket sérülés, betegség hátráltatott, míg Miklós Melinda a felnőtt válogatottal készült. 14 fős kerettel dolgoztunk, melyben olyan játékosok is lehetőséget kaptak, hogy megmutassák a tudásukat, akik még nem tudtak bemutatkozni a korosztályukban.”
 
A hétvégi összetartás alkalmával a keret tagjai találkozhattak azokkal a legfontosabb alapokkal, melyre majd a folytatásban építhet a szakmai stáb.
 
„Elkezdtük lefektetni az alapokat védekezésben és támadásban. Megismerkedhettek azzal a játékosok, hogy mi az, amivel dolgozni fogunk a későbbiekben. Összességében nagyon jó hat edzésünk volt. Nagy intenzitású és minőségi munkát végeztünk, csak pozitívan tudok nyilatkozni erről a négynapos összetartásról.” – tette hozzá a szakvezető.
 
Tursics Krisztián elmondta, hogy a nyári hosszú edzőtábor előtt a tervek szerint még két alkalommal találkozik a csapat.
 
„Februárban a következő válogatott szünetben egy hosszabb ciklust tervezünk. Esetleg olyan játékosokkal is, akik most nem tudtak részt venni az összetartáson. Szeretnék egy edzőtábort a felnőtt bajnokság végén, ami május közepére és végére esne. Így nyár előtt is tudnánk dolgozni. Az A-divíziós Európa-bajnokság előtt pedig jönne a nyári hosszú felkészülés.” – összegzett U20-as válogatottunk szakvezetője.
 
Az U20-as válogatott kerete a novemberi összetartáson:
 
Dúl Terka (TFSE-MTK)
Gyöngyösi Janka (Ludovika-Csata)
Holcz Rebeka (Atomerőmű KSC Szekszárd)
Horváth Dóra (Atomerőmű KSC Szekszárd)
Kötő Luca (NKA Universitas PEAC)
Laczkó Sára (NKA Universitas PEAC)
Márkusz Lilla (DVTK HUN-Therm)
Milkovics Réka (E.ON ELTE-BEAC)
Oláh Fruzsina (DVTK HUN-Therm)
Pfeiffer Virág (Sopron Basket)
Sitku Zsuzsanna (Sopron Basket)
Takács Dorina (BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós)
Turi Eszter (TFSE-MTK)
Zsámár Panna (BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós)
 
 
 
Forrás, Fotó - wbasket.hu
Legnépszerűbb hírek