Összetartáson vett részt U20-as női válogatottunk
10
Nov
2023
Összetartáson vett részt U20-as női válogatottunk
16:55  |  2023. November. 10.
November elején Székesfehérváron, az MKOSZ Edzőközpontjában összetartáson vett részt az U20-os női válogatott. Bár a keretet illetően történtek kisebb-nagyobb változások, a stáb alkotta szakemberek, illetve szerepkörök ugyanazok maradtak – a munka irányítását vezetőedzői poszton továbbra is Tursics Krisztián végzi. A wbasket.hu a szövetségi edzőt kérte fel értékelésre.
 
"Kastl Dóra és Strausz Edina hiányában 16 fős keretnek tartottunk összetartást Székesfehérváron. Erre a két játékosra ugyanis amerikai kötelezettségek miatt nem számíthattunk, sőt, valószínűleg a soron következő táborokban sem tudnak majd résztvenni – egészen májusig. Ezzel az előbb említett 16 fővel dolgoztunk tehát az elmúlt napokban, öt nap alatt összesen nyolc edzésen vett részt a csapat." – kezdte értékelői gondolatmenetét Tursics vezetőedző. – "Ezzel az összetartással pedig egy teljesen új időszak vette kezdetét, ugyanis egy teljesen más típusú, jellegű és szisztémájú csapat építését kezdtük el, hiszen nem egy játékosunk öregedett ki a nyarat követően. Jelenleg rengeteg a 2005-ös játékos a válogatottban, akiknek ráadásul vezető, húzóember-szerepet kell betölteniük a továbbiakban. Kevés tehát az úgymond "végzős" 2004-esünk, vagyis ennek megfelelően elsősorban arra próbáltunk meg fókuszálni, hogy a fiatalokat beillesszük, beépítsük, s természetesen feltérképezzük, hogy ki mire képes pontosan, hol tart. Erre szolgált ez a pár Fehérváron töltött nap." – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki következőnek új csapata szerkezetét részletezte:
 
"Mivel, ahogy említettem, centereink jelenleg Amerikában tartózkodnak, így ugyanaz a helyzet állt fel, mint a nyár folyamán, vagyis nincs sok magasemberünk. Most tehát egyelőre alacsony szerkezettel dolgozunk, és sajnos nem tudom azt mondani, hogy ez a jövőben változni fog. Könnyű lenne ugyanis kerek-perec kijelenteni, hogy Strausz Edinának és Kastl Dórának biztos helye van a válogatottban, de mivel sajnos nem tudjuk, hogy pontosan milyen fizikális állapotban vannak, hogy teljesítenek, így ha valami oknál fogva nem ütik meg az U20-as válogatott mércéjét, akkor sajnos a helyük sem garantált a csapatban. Ezt tehát mindenképpen meg kell várnunk, s majd a nyár közeledtével leszünk okosabbak. Egy dolog biztos, más típusú játékrendszert fogunk játszani." – mondta Tursics Krisztián.
 
"Nagyon pozitív benyomásaim vannak ezzel a novemberi összetartással kapcsolatosan. Szépen dolgozott a csapat, a játékosok pedig kifejezetten pozitív csalódást okoztak. Mindannyian versenyben, edzésben vannak, ennek köszönhetően pedig minőségi munkát tudtunk végezni. Komoly hangsúlyt fektettünk a taktikai oldalra, 3:3-tól kezdve 5:5-ig végigzongoráztuk a dolgokat, és azt gondolom, hogy rengeteget haladtunk előre mind védekezésben, mind pedig támadásban. Tartalmas volt ez az öt nap Fehérváron, és csak remélni tudom, hogy a folytatásban is hasonlóképpen fogunk majd tudni edzeni, dolgozni, és (lekopogom) nem lesz sérülés stb., ami hátráltatna minket.
 
Ennek fényében tehát abszolút pozitív vagyok a csapat jövőjét illetően. Sőt, már most egyeztetjük a technikai részleteket, és reményeim szerint a két ünnep között is majd lesz lehetőségünk egy válogatott összetartásra, ahol folytatni tudjuk az elkezdett kiváló munkát. Félreértés persze ne essék, van még min dolgoznunk, vannak elemek, amiket szeretnénk beilleszteni, és ezért is lenne kulcsfontosságú egy pár napos decemberi tábor, amit majd egy februári összetartás követne, végül pedig a nyári felkészülés koronázna meg.” – zárta a beszélgetést Tursics Krisztián, az U20-as válogatott szövetségi edzője.
 
 
 
Forrás, Fotó - wbasket.hu
Legnépszerűbb hírek